Az Európai Egyesült Államok irányvonala szimpla hazaárulás

A Hír TV Szabadfogás című műsorában Huth Gergely műsorvezető vendégei voltak: Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dézsy László dokumentumfilm-rendező, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor elemző, Méltányosság Politikaelemző Központ, Nagy József újságíró, 24.hu, és Kukorelly Endre író.

Forrás: Hír TV2019. 05. 24. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu-nak adott interjút Dobrev Klára, aki szerint, ha az EU nem tudja csökkenteni a tagállamok közötti különbségeket, akkor „milliókat fog taszítani a populisták karjaiba”. Elképzelhetőnek tartja, hogy az ide érkező Uniós fejlesztési pénzeket ideiglenesen úgy osszák el, mintha az adott ország még a csatlakozásra várna – kezdte az első témát Huth Gergely műsorvezető.

Nagy Attila Tibor szerint „most a rendszerrel szembeforduló jobboldali populistának nevezett pártok súlyos csapást kaptak azóta, hogy kiderült az alkancellárról az a videó és kénytelen volt lemondani, majd meglátjuk ennek milyen hatása lesz a választói magatartásban”.

Kukorelly Endre úgy látta: egy kormánynak kötelessége kiállni, ha az országtól pénzeket akarnak elvonni, hogy ez ne történjen meg.

Pesty László úgy reagált: nemcsak a kormánynak kell kiállni ilyen és ehhez hasonló esetekben, amikor az ország érdeke csorbul, hanem az ellenzéknek is. „Hiszen össznemzeti érdekről van szó” – szögezte le a dokumentumfilmes, aki hozzátette: vannak nemzeti minimumok, amikor az ellenzéknek és a hatalmon lévőknek egyaránt kötelességük lenne kiállni és közösen harcolni az ország javáért.

„Sokkal több külföldi cég kap közbeszerzési szerződést Magyarországon, mint az ezt megelőző szocialista években” – érvelt Dézsy László.

A filmes szakembernek az a véleménye, hogy az Európai Uniónak „ez fáj igazán”. Kifejtette: az Európai Egyesült Államok irányvonalát követni az szimplán hazaárulás, mert a nemzeti szuverenitás feladása annak tekinthető.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.