Az Európai Unió a saját törvényeit köpi szemközt, amikor hazánk jogállamiságát vitatja

A Hír TV Csörte című műsorában főleg az önkormányzati megmérettetés volt a fő téma. A műsorban teret szenteltek annak, hogy kampánynyitót láthatott a nagyérdemű, mindezt Karácsony Gergely módra, valamint arról is folyt disputa, hogy tájékoztató kampányt indít a Fidesz, a Fidelitas pedig plakátkampányt. Az adás folytatásában epizódot szentelt Gyurcsányéknak, mindezt annak kapcsán, hogy a Demokratikus Koalíció tagadja a kerítés bontó szándékát – úgy tűnik elkezdődött, már érződik a kampány. Előtte viszont szó esett arról is, hogy szeptember közepén meghallgatást tartanak a magyar jogállamiságról, vagyis az Európai Unió soros elnökeként tovább viszik a 7-es cikkely szerinti eljárást a finnek. Jogállamiság-vita, de vajon mi van mögötte? Közben nálunk tájékozódna az OLAF-vezér, a legutóbbi jelentésük kapcsán. És közeledve az önkormányzati választásokhoz a műsor közreműködői az ellenzéki ígéret-cunamit is górcső alá vették. A Hír TV stúdiójában M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei voltak: Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa, Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője, valamint Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet ügyvezetője.

Forrás: Hír TV2019. 09. 05. 15:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mennyire szabad politikai támadásnak venni a magyarországi jogállamiság kérdését napirenden tartó szándékot? – kérdezte felvezetőjében M. Dobos Marianne.

„Csak annak szabad venni. Tusnádfürdői beszédét ne felejtsük el a miniszterelnöknek. Azt a jó tanácsot adta mindenkinek: aki ezzel a témával foglalkozik, az ne nevesse el magát. Ugyanis ne felejtsük el, az első pont ilyenkor mindig az, hogy a magyar Alaptörvénybe, és még az azt megelőző Alkotmányba is bele volt írva: Magyarország egy demokratikus, független jogállam. Azaz Magyarország minden állami intézménye védi a jogállamiságot. Köszönjük szépen, de az Európai Unió védelmére, illetve Timmermans és barátainak a védelmére nincs szüksége Magyarországnak”

– szögezte le Mráz Ágoston Sámuel.

„Szerintem az a megoldás, ami kirajzolódik, hogy elé állunk mindenfajta vizsgálatnak és megpróbáljuk bebizonyítani azt, hogy ezek a támadások alaptalanok és nem úgy fogjuk fel (…), hogy támadásnak vesszük annak a közösségnek a részéről, amelynek egyébként tagjai vagyunk”

– jelentette ki Závecz Tibor, aki a Nézőpont Intézet ügyvezetőjének közbeszólására „te nem érzed támadásnak?”, úgy reagált: „Én egy vizsgálatnak érzem”.

„Én a legmagasabb tartalmú alkoholos növényt fogom itt előadni. Úgy hívják: falra hányt borsó. Merthogy a finnek úgyse értik mit beszélek, a nézők pedig amúgy is tudják, hogy ez így van”

– nyilatkozta Gajdics Ottó, aki hozzátette, hogy a finneknél még alkotmánybíróság sincs, közröhej az Unió minden hazánkat számonkérő próbálkozása.

A teljes adást IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.