Az idősek és krónikus betegek oltassák be magukat influenza ellen!

Az idősek és a krónikus betegek feltétlenül oltassák be magukat az influenza ellen, mert bár a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedések – maszkhasználat, kézmosás, távolságtartás – akadályozzák az influenza terjedését is, nem helyettesítik a védőoltást – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályának vezetője.

Forrás: MTI2020. 10. 09. 13:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsuzsanna azt mondta, hogy az influenza elleni védőoltás hatásos és biztonságos, nincs benne élő vírus, ezért nem lehet tőle megbetegedni.

A koronavírus-fertőzést és az influenzát nagyon nehéz megkülönböztetni, mert mindkettőnél láz és akut légúti tünetek jelentkeznek. Az egyetlen tünetcsoport, amellyel nagy biztonsággal megállapítható a koronavírus-fertőzés, az ízérzékelés és a szaglás elvesztése. Emellett az influenzánál hirtelen magas láz jellemző, és a tünetek 1-3 nap alatt múlni kezdenek – ismertette.

Arra a kérdésre, hogy mire lehet számítani, ha valaki egyszerre mindkét vírussal fertőződik, azt válaszolta: erre kevés tapasztalat van, de az idei influenzaszezon „nem lesz egyszerű”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.