Az ITM köszöni a Semmelweisnek a helytállást + videó

A Facebookra feltöltött videóban köszöni meg a Semmelweis Egyetem egészségügyi dolgozóinak helytállását pénteken Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője és Schanda Tamás, a tárca államtitkára.

Forrás: MTI2020. 11. 06. 20:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palkovics László a Schanda Tamás közösségi profilján megjelent videóban köszöni meg a helytállást, és úgy fogalmazott az egyetem Tömő utcai klinikáján tett látogatás után, hogy a klinika járványkórházzá alakult – írja az MTI.

Fotó: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila

Az egyetem ezzel is bizonyította, hogy nemcsak oktat és kutat, hanem az egyik legkiválóbb betegellátó rendszer Magyarországon. Az is előny, hogy szükség esetén ötszáz orvostanhallgatót tudnak mozgósítani az ellátórendszerbe – tette hozzá.

Schanda Tamás köszöni és hangsúlyozza, hogy Magyarország az egyike a járvány elleni küzdelemre legfelkészültebb európai országoknak. A kontinensen Németország és Ausztria után nálunk áll rendelkezésre a legtöbb kórházi ágy, a lélegeztetőgépek számában pedig világelsők vagyunk.

Merkely Béla, az egyetem rektora arra hívta fel a figyelmet, hogy lehetőleg mindenki kerülje el a fertőzést. Ezt pedig úgy tehetjük meg, ha a lehető legkevesebb fizikai kapcsolatot létesítjük, kerüljük a közösségeket, illetve viseljük a maszkot és ügyelünk a távolságtartásra – sorolta.

Hozzáfűzte, hogy ha bárkinek légzési zavarai támadnak vagy felszökik a láza, azonnal forduljon orvoshoz – mondta a professzor.

Korábbi cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy vizsgálatok kezdődnek a koronavírus szövődményeinek gyógyítására. November elején kezdődnek a Semmelweis Egyetemen (SE) és egyes hazai járványkórházakban azok a klinikai vizsgálatok, amelyek a koronavírus-fertőzés következtében fellépő tüdőhegesedés kezelésében (tüdőfibrózis) hatékony fluvoxaminterápia eredményességét vizsgálják. A terápia hatásaként azt várják, hogy az elhúzódó légzési nehezítettség is rövidebb ideig áll majd fenn.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.