Az LMBTQ nem nemzeti jelkép

Karácsonyék egyedüli felelőssége.

Franka Tibor
2020. 08. 18. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintha két fővárosi, a IX. és az V. kerület nyomozói is pillanatnyilag fordítva ülnének a rendőrlovon, már ami a melegek szivárványszínű zászlóinak önkényes kihelyezésének, majd szintén önkényes eltávolításának a körülményeire indult vizsgálatukat illeti. Mert mi is történt valójában?

Karácsony Gergely egyértelmű homoszexuális propagandától vezérelve, ráadásul országzászló alakzatot utánozva, LMBTQ-lobogót rakatott ki a székesfőváros várerkélyére, közvetlen nemzeti trikolorunk mellé. A nagy többségben azonnal és joggal megbotránkozást keltő akcióhoz csatlakozott Ferenc-, József-, Erzsébetváros és Újbuda polgármestere is, mert közösen vallják „Budapest mindenkié”. (Kérdés, mit szólnak hozzá a saját választópolgáraik.)

Elsőként a ferencvárosi szurkolóknak lett elegük a melegönkényből és eltávolították a Baranyi-féle önkormányzat épületéről a „csúfságot”, majd a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a Karácsony-féle városháza ámbitusáról kapta le a másikat.

Az illetékes kerületek rendőrei, miután előállították az elkövetőket, a Fradi-drukker ellen garázdaság, míg Novák Előd alelnök ellen zászlólopás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, noha a vonatkozó kormány- és önkormányzati rendeletek értelmében sokkal valószínűbb, hogy Karácsony, Baranyi, Niedermüller, Piko és Barabás polgármestereket kellene sürgősen felelősségre vonni. Miért is?

Mert, csak a vonatkozó kormányrendeletben (132/2000 sz.) meghatározott jelképek, táblák, címerek és szimbólumok helyezhetők el az önkormányzat épületein, kivételt képez a lobogók esetében alkotott helyi önkormányzati és hatályban lévő rendelet, vagyis: ha nincs testületi döntés és érvényben lévő helyi rendelet, például a melegzászló kihelyezéséről, akkor semmilyen zászlót, esetünkben szivárványosat sem tűzethet ki önkényesen a polgármester. Ebből következik, hogy helyi rendelet hiányában teljességgel felesleges a nyomozás elrendelése az ellen, aki a polgármester jogszerűtlenségét egy újabb jogszerűtlenséggel „honorálja”, illetve szünteti meg.

Nem én, de gyakorló ügyvédek állítják, ha rendelet nincs – miért lenne? – akkor igenis a polgármesterek azok, akik nyilvános megbotránkozást keltenek azzal, hogy agresszivitást, sőt hátrányos megkülönböztetést sugallnak, illetve terjesztenek a városházák jogtalan melegbe öltöztetésével, a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt.

Ráadásul az önkormányzat épülete nem magántulajdon, hanem köztulajdon, végső soron pedig nemzeti tulajdon (lásd: Magyarország Alaptörvénye), amellyel ezért a polgármester sem rendelkezhet úgy, mintha ő lenne a helyi uraság.

Ezek után még azt is bizton állíthatom, hogy legalábbis egyelőre az LMBTQ szivárvány selyme nem magyar nemzeti jelkép, amely miatt büntetőjogi védelem alá kellene vonni azon egyszerű oknál fogva sem, mert Magyarország nem melegország. (Akkor sem, ha egy törpe és felelőtlen minoritás politikai érdekből annak szeretné láttatni.)

Mivel tisztáztuk, hogy a homoszexuálisok zászlajának semmi köze a magyar nemzet jelképeihez, ezért azt minden törvénytisztelő és egészségesen gondolkodó állampolgárnak nemcsak joga, hanem kötelessége is eltüntetni, ha nem oda való helyen, épületen, hatóságon, hivatali-, művelődési-, ne adj isten oktatási intézményen látja.

Felmentés az ártatlan és igazságos merészeknek, az egy-zászlót vivőknek, illetve védelmezőknek, miközben kíváncsian várjuk az országos megbotránkozást okozó polgármesterek „öncélú tetteit” igazoló, hatályos, azaz testületi döntéssel alkotott helyi rendeleteit.

Ha pedig ilyenek nincsenek, akkor a nyomozó uraknak ideje ismét nyeregbe szállni.

Franka Tibor újságíró

(13 évig Kerepes város polgármestere)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.