Az MSZP korábbi csepeli polgármestere is Bangóné lemondását sürgeti

„Egyetértek” – ennyit fűzött Tóth Mihály ahhoz az íráshoz, amelyben Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János lemondását követelte az MSZP egy korábbi politikusa, Dobák István – szúrta ki a csepelinfo.hu. Tóth Mihály nem akárki, 16 évig volt Csepel MSZP-s polgármestere.

Magyar Nemzet
2020. 07. 22. 12:32
null
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobák István kedden tette közzé „Hogyan vesztette el az önkormányzati választást a csepeli demokratikus baloldal?” című írását, amelyben Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Szenteczky János helyi szocialista politikus lemondását követelte – írja a portál. A 2019 őszéig MSZP-s önkormányzati képviselőként dolgozó politikus közölte: az ellenzéki összefogás gyakorlatilag a 2010 előtti korrupciós ügyekben szügyig gázoló balliberális elit újraválasztatásáról szólt, és minden döntésük mögött ez állt. Állítása szerint Bangóné és Szenteczky a saját pozícióik megtartása érdekében lényegében hagyták nyerni a Fideszt. Ezért szerinte „előre megfontolt szándékkal átverték az MSZP tagságát, semmibe vették az MSZP alapszabályát, szmsz-ét, írott és az íratlan emberi, erkölcsi szabályait. Nem tartottak elnökségi ülést, taggyűlést, a taggyűlés döntési jogát átvették.”

Dobák István írása alapján antidemokratikus és törvénytelen volt az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjeinek kiválasztása és indítása, valamint a kompenzációs lista összeállítása. Azt is kiemeli, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum csepeli szervezetei asszisztáltak a korrupciós ügyekben érintett korábbi balliberális elit hatalmi törekvéseihez. Horváth Gyula DK-elnök az osztozkodás során az első listahelyet kapta, Dukán András, a Momentum helyi vezetője pedig a szintén befutó második listahelyért adta fel az elveit.

„Bangóné Borbély Ildikónak és Szenteczky Jánosnak ezért mennie kell” – jelentette ki Dobák. Mint fogalmazott, „szétverték az alapszervezetet, alig vagyunk néhányan, csak néhányak futballbarátsága él, de az MSZP csepeli alapszervezete haldoklik, tönkretették. Ha alapvető változásra, szociáldemokrata értékek képviseletére egyáltalán szüksége van a demokrata Csepelnek, akkor esetleg nekünk maradni: Nekik menniük, nekünk lépnünk kell”.

Tóth Mihály, Csepel korábbi városvezetője közösségi oldalán az írásra meglehetősen tömören, velősen és határozottan annyit tett hozzá: „Egyetértek”. Ő volt 1990 előtt az utolsó MSZMP-s párttitkár Csepelen, 1994–2010 között pedig már az MSZP polgármestereként és pártelnökeként tevékenykedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.