Az oltások ügyében is hallgassunk a józan ész kampányára! + VIDEÓ

Míg a kormány a vakcinabeszerzésben, addig a baloldal a keleti vakcinák elleni hergelésben érdekelt – derül ki Rákay Philip videójából. A kommunikációs és médiaszakember arra is felhívta a figyelmet, hogy Gyurcsányék oltásellenes kampánya sikertelenné vált, mivel az orosz és a kínai oltóanyagot eddig hétszázezer ember elfogadta.

Magyar Nemzet
2021. 03. 23. 18:23
null
Rákay Philip szerint a Facebook a saját maga által felállított szabályrendszert tetszés szerint alkalmazza Fotó: Rákay Philip
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kormánya nem kockáztatott, nem várt Brüsszelre, más forrásokból rendelt életmentő oltásokat, az emberéletet tartva szem előtt – derül ki abból a videóból, amelyet Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember tett közzé közösségi oldalán. A videó felhívja a figyelmet arra, hogy a Gyurcsány vezette ellenzék először szörnyű emberkísérletet emlegetett az orosz és a kínai vakcina kapcsán, majd aláírásgyűjtésbe kezdtek a keleti oltóanyag ellen, tudatosan elbizonytalanítva a kiszolgáltatott embereket.

– Az ellenzéki politikusokat az sem érdekelte, hogy felelőtlen kampányuk miatt sokan nem kérték az oltásokat, halálos veszélybe sodorva ezzel saját magukat és mindannyiunkat

– jelezte a népszerű közéleti személyiség, majd hozzátette: szerencsére sokan nem hitték el a politikai szándékú zavarkeltést. – Az orosz és a kínai vakcinák így hétszázezer ember életét védik, a beoltottak száma napról napra nő – ismertette, megjegyezve: ha a kormány az ellenzékre hallgatott volna, Magyarország nem lehetne második az unióban az átoltottsági arányokat tekintve, s nem tudna ennyi embert megmenteni a koronavírustól.

– A kormány a járvány kezelésében, az ellenzék pedig a halálkampány fokozásában érdekelt. Az oltások ügyében is hallgassunk a józan ész kampányára!

– zárul a videó.

Nem Rákay Philip az egyetlen közszereplő, aki kritizálja a brüsszeli vakcinabeszerzést. Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár és magazin üzletágának igazgatója két videójában is felhívta a figyelmet arra, hogy Brüsszel nem mond igazat. Az Európai Bizottság is elismerte, hogy nincsenek más szerződések, csak amit ők kötöttek. Magyarország kizárólag keleti vakcinákra szerződött önállóan, gyógyszer-nagykereskedő cégeken keresztül.

Ómolnár Miklós felidézte,

az Európai Unióban közös beszerzésről szól a szerződés, Magyarország csak lehívhat mennyiségeket az EU által megrendelt oltóanyagból,

amelyek aztán vagy megérkeznek, vagy nem.

– Hová is jutott volna Magyarország, ha kizárólag a Brüsszel által megrendelt vakcinákra támaszkodik? – tette fel a kérdést a főszerkesztő. Április elsejéig 2,3 millió EU-s vakcina érkezik, Oroszországból és Kínából pedig 2,7 millió – mutatta be a pontos számokat videójában.

A Magyarországra beérkező vakcináknak csaknem hatvan százaléka keletről érkezett eddig

– leplezte le Ómolnár Miklós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.