Az RTL-t nem érdekli, hogy egyik sztárjuk cigányokra akart vadászni

A baloldali csatorna luxemburgi tulajdonosait szemmel láthatóan nem érdekli ez az eset.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 01. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt korábban a Ripost.hu megtudta, és ezután az Origó.hu is megírta, előkerült egy botrányos, rasszista Facebook-bejegyzés, melyben az RTL Klub „sztárja” arról írt, hogy gépfegyverrel akar cigányokra vadászni. A baloldali csatorna luxemburgi tulajdonosait szemmel láthatóan nem érdekli az eset, hiába kérdezte őket a V4NA nemzetközi hírügynökség. Brüsszelből pedig azt a választ kapta a V4NA, hogy konkrét műsort nem minősítenek.

Az RTL Klub egyik műsorában egy botrányos, cigányellenes kijelentéseket tevő szereplő is részt vesz. A valóságshow-szerű műsor főszereplője, egy Betti nevű nő 2012-ben Facebook-oldalára azt írta ki, hogy gépfegyverrel lőne le cigány embereket.

„Annyira tele van a t...köm a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet” – állt az RTL Klub új sztárjának egykori posztjában, amit azóta már törölt.

A nő ezt annyival intézte el: „Volt okom az elkeseredésre, de nem volt mentség arra, ahogyan annak hangot adtam. Bocsánatot kértem miatta, és most újra megteszem: bocsánat” – fogalmazott.

Vincze Betti egyébként később a Jobbik ózdi polgármesterének, Janiczak Dávidnak a kabinetfőnöke lett. Janiczaktól sem idegenek ez ilyen megnyilvánulások, korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott.

A magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Csoport tulajdonában van. A V4NA azzal a kérdéssel kereste meg a társaságot, hogy szerintük belefér-e egy cigányellenes szereplőből sztárt csinálni. Választ azonban ez idáig nem kaptak.

Az Európai Unióhoz is kérdésekkel fordult a V4NA. Az Európai Parlament (EP) elnökét, David Sassolit, illetve Věra Jourovát, az Európai Bizottság egyik alelnökét is keresték az ügyben.

Utóbbitól nem érkezett választ – a Magyarországot rágalmazó, az ő nevén megjelent Soros-jelentés után ez különösen furcsa –, viszont az EP sajtószóvivője a következő választ küldte a V4NA megkeresésére.

„Nem áll módunkban kommentálni egy adott tévéműsort” – írták.

Azt azért leírták, hogy 2020 szeptemberében a plenáris ülésen 545 igen szavazattal 96 ellenében, 54 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az EP hangsúlyozta, hogy a tartós cigányellenesség miatt Európában a romák szenvedik el a legnagyobb mértékben a szegénységet és a társadalmi kirekesztést. A képviselők ezért az inkluzív oktatás, a kisgyermekkori fejlesztés, valamint a diszkrimináció és a szegregáció felszámolására szólítottak fel.

„De ezek szerint Brüsszelt nem zavarja, hogy egy kereskedelmi tévé »sztárja« szélsőségesen cigánygyűlölő” – olvasható az Origó.hu portálon.

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.