Az ügyészség ismét az LMBTQ-ideológiát vette védelmébe

Alaptalannak találta, ezért elutasította a Barcsa-Turner Gábor és védőügyvédje által benyújtott panaszt a Székesfehérvári Járási Ügyészség. Úgy vélik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társvezetője kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, ami akár riadalmat és félelmet kelthet a szexuális kisebbségek tagjai között. Az ügy kapcsán a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom hangsúlyozta: Magyarországon nem a szexuális devianciák, hanem a normalitást képviselők vannak elnyomva.

Forrás: szentkoronaradio.com2021. 02. 19. 17:24
null
A Labrisz egyesület szavak helyett tetteket vár Jakabéktól MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább zajlik Barcsa-Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) társvezetője ellen indított büntetőeljárás, akit január végén a közösség tagjai elleni erőszak előkészületének gyanúja miatt hallgattak ki – írja a szentkoronaradio.com. Az eljárás a Háttér Társaság feljelentése miatt vette kezdetét, akik a HVIM 2019 októberében megrendezett, 1956-os témájú megemlékezése miatt fordultak a hatóságokhoz, mivel az esemény plakátján többek között a szivárványos zászló elégetésének szándéka is szerepelt.

A rendőrség időközben kétszer is lezárta az ügyet, az ügyészség viszont ragaszkodott a nyomozás lefolytatásához,

valamint a gyanúsított – azaz az eseményt meghirdető Barcsa-Turner Gábor – tanúként történő kihallgatásához is.

A HVIM társvezetője gyanúsítotti kihallgatása ellen panasszal élt, valamint Gaudi-Nagy Tamással együtt az ügyészségnél kezdeményezték a feljelentő szervezet törvényességi ellenőrzését, végső soron pedig a feloszlatását is.

Barcsa-Turner Gábor hangsúlyozta:

az általa közzétett hirdetés nem egy közösség tagjai ellen irányuló felhívás, hanem kimondottan az LMBTQ-ideológiával szembeni véleménynyilvánítás volt.

Gaudi-Nagy Tamás, a vármegyés vezető védőügyvédje a gyanú elleni panasz indoklásaként pedig jogi érvekkel igyekezett alátámasztani, hogy Barcsa-Turner Gábor megalapozott gyanú tárgyává tett magatartása nem alkalmas riadalom keltésére, mivel annak az a feltétele, hogy egy adott társadalmi csoport tagjai körében, zavar, pánik legyen tapasztalható. Az ügyvéd továbbá szintén megerősítette, hogy a gyanúsított csupán az Alaptörvényben biztosított véleménynyilvánítási szabadságát gyakorolta, és az alkotmány szellemiségével összhangban az általa károsnak tartott jelenségek ellen lépett fel.

Fotó: Szentkoronarádió.com

A Barcsa-Turner Gábor és védőügyvédje által benyújtott panaszt a Székesfehérvári Járási Ügyészség viszont alaptalannak találta, így elutasította azt.

Laki Ádám ügyész úgy határozott, hogy a 2019. október 23-án megrendezett eseményre való felhívása „alkalmas arra, hogy a lakosság egyes csoportjai, így különösen az LMBTQ-közösség mint szexuális, nemi kisebbség tagjaiban riadalmat, félelmet keltsen”,

majd kijelentette, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társvezetőjének terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja fennáll. Az ügyész szerint továbbá a vármegyés vezető kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, ezáltal pedig semmibe vette a közösségi együttélés szabályait is. Az ilyen magatartás tanúsításával megvalósítható bűncselekmény pedig nem szükséges, hogy konkrét emberekre vonatkozzon, elegendő, ha dolog ellen irányul – szögezi le a panasz elutasításáról szóló határozatban.

A feljelentés kapcsán korábban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megjegyezte: Magyarországon nem a szexuális devianciák, hanem a normalitást képviselő emberek vannak elnyomva. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ügyészég hozzáállása, akik a Háttér Társaság feljelentésére azonnal nyomozást indítanak, viszont ha a Soros-szervezetet jelentik fel, akkor folyamatosan eltussolják az ügyet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.