Az utcán is akcióznak majd Gyöngyösiék

2019. 02. 09. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egységes, hitében, elszántságában erős Jobbik-frakció vág neki a tavaszi ülésszaknak – közölte Gyöngyösi Márton a Jobbik háromnapos kihelyezett frakcióülése után. Mint a képviselőcsoport vezetője fogalmazott, pártja továbbra is parlamenti pártként politizál, de az Országgyűlés falain kívül is „szembeszáll a Fidesz félfeudális, diktatórikus rendszerével”. Jelezte, a parlamentet fontos hadszíntérnek tartják, ahol a Jobbik választóit képviselik és nyújtanak alternatívát a Fidesz kormányával szemben, de az új viszonyokhoz alkalmazkodva, „adott körülmények között lesznek majd nem túl szokványos akciók is az ülésteremben”.

– Nem igaz, hogy a Jobbik az Állami Számvevőszék „bírsága” és a Fidesz ármánykodása után depresszióba esik. Nem hátrálunk meg, a következő hetekben az ÁSZ irányába olyan lépéseket teszünk, amellyel a saját igazunk mellett küzdünk – állította a politikus, jelezve, részletfizetést kérnek, és nemzetközi fórumokon fognak érvényt szerezni az igaznak. Közölte azt is, a párt egyedül indul az európai parlamenti választáson, a mandátumáról lemondott Szávay István frakcióvezető-helyettesi posztját pedig Jakab Péter veszi át.

Közben egy, lapunk által megismert levélben Szabó Gábor pártigazgató a vasárnapi összellenzéki tüntetésen való részvételre buzdítja a Jobbik tagságát. Mint írta, „a maffiakormány és személyesen Orbán Viktor célja az egyetlen talpon álló, kellő erővel és szervezettséggel rendelkező ellenzéki párt megsemmisítése bármi áron”, ám – mint fogalmaz – a jobbikosok nem olyanok, akik ölbe tett kézzel várják a csodát. Ezért arra kér mindenkit, hogy tartson velük.

„Próbáljatok meg erre időt szakítani, s időben megszervezni az utakat, egyeztetni egymással és minél több kocsit feltölteni. A párt anyagi helyzete sajnos nem teszi lehetővé most sem, hogy buszokat indítsunk, ettől függetlenül bízunk benne, hogy minél többen össze tudtok állni és meg tudtok tölteni egy kocsit vagy akár egy kisbuszt. Fontos, hogy hozzatok kellő számú jobbikos széldzsekit és jobbikos, magyar, árpádsávos zászlót egyaránt” – olvasható a felhívásban.

A vasárnapi demonstrációra eddig 830-an jelezték részvételüket a Facebookon, és kevesebb mint négyezer érdeklődőt vonz a tüntetés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.