Azbej Tristan: Fontos a nélkülözők helybeni segítése

Az államtitkár nemrégiben Ghánában tárgyalt az általa vezetett programról. Ghánában főként vidéken – „pusztít” a szegénység, amely a migrációt is ösztönzi.

Forrás: MTI2019. 12. 19. 12:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos a migráció megelőzése, a nélkülöző emberek helybeni megsegítése – mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban felidézték, hogy az államtitkár nemrégiben Ghánában tárgyalt az általa vezetett programról.

Azbej Tristan azt közölte, elsősorban humanitárius küldetésként tekintettek az afrikai útra, a hivatalos kormányzati találkozókon túl ellátogattak keresztény missziókhoz, amelyek a helyieket próbálják segíteni. Hozzátette, Ghána az ottani környező országokkal szemben egy stabil állam, fejlődő iparral, de – főként vidéken – „pusztít” a szegénység, amely a migrációt is ösztönzi.

Magyarország például a helyi mezőgazdaság fejlesztésével és az oktatás támogatásával tud segíteni, ami csökkentheti a szegénységet és a migrációt is – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.