Azbej Tristan: Mindenszentek a hétköznapi hősök ünnepe is

Ma különösen azoknak szól mindenszentek üzenete, akiket a hitük miatt üldöznek a világban – írta az államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 11. 01. 18:56
AZBEJ Tristan
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelõs államtitkára Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenszentek ünnepe nemcsak azokról szól, akik már előttünk eltávoztak, és példaként állnak a hitben, hanem a köztünk élő szentekről is, akik a hétköznapok hősei – írta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár mindenszentek napja alkalmából a közösségi oldalán.

„Ők azok többek közt – utalt a világban üldözött keresztényekre – akiket gyaláznak és üldöznek, és hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak – ahogyan a mainstream gondolkodással szemben álló és a világ értékeit újraértékelő, nyolc boldogság tanításában elénk tárja a mai evangélium.”

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy

az elmúlt napok tragikus eseményei azt igazolják, hogy több száz millió embert ma is – akárcsak kétezer éve – a hite miatt üldöznek.

Hozzátette, hogy „ma különösen is nekik szól mindenszentek üzenete: »Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben«” – olvasható a bejegyzésben.

Több mint nyolcvan olyan ország van a világon, ahol a keresztényeket meghurcolják, megalázzák, és életüket rettegésben kell eltölteniük. Vannak olyan országok, ahol kifejezetten ki akarják irtani a keresztényeket.

Tavaly négyezer embert gyilkoltak meg csak azért, mert kereszténynek vallotta magát,

és több mint ezer templomot támadtak meg. Az utóbbi időben Európában is egyre súlyosabb méreteket öltenek a keresztényellenes támadások, ráadásul a fizikai atrocitások mellett az erkölcsi és szellemi üldöztetés is lassan mindennapossá válik, amihez egyes médiumok és az internet is gyakorta asszisztál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.