Bácskai János: A lakosok elvárásai szerint fejlesztjük a kerületet

A IX. kerületiekkel folytatott párbeszéd mellett a városépítés, a kultúra és a Fradi támogatása a leghangsúlyosabb elemek Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármesterének a programjában. Az októberben magát ismét megmérető politikus lapunknak elmondta: lokálpatriótaként fontosnak tartja, hogy a nagyszabású fejlesztések megvalósulása után is otthonos maradjon a városrész.

Forrás: MN2019. 10. 01. 6:18
Székelyhidi Zsolt
A helyiekkel folytatott egyeztetések alapján alakították ki a Ferenc tér új arculatát Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az életem felét a Kádár-korszakban éltem le, és utáltam, hogy mindig megmondták, mi a jó, mit kell tenni. Ezt a beállítódást megfordítva, az embereket mindig meghallgatjuk – akár az ebből a célból szervezett fórumokról van szó, akár az utcán állítanak meg –, és az élet minden területén megpróbáljuk megvalósítani a IX. kerületi lakosok elképzeléseit – jelentette ki lapunknak Bácskai János (Fidesz), Ferencváros polgármestere, aki ismét megméreti magát az októberi önkormányzati választáson.

A lokálpatrióta politikus – aki a városrészben töltötte gyermekkorát és évtizedekig lakott a Mester utcában – elmondta: újrázása esetén továbbra is az Otthon, Város, Ferencváros jelmondata alapján folytatná városvezetői tevékenységét.

A helyiekkel folytatott egyeztetések alapján alakították ki a Ferenc tér új arculatát Fotó: MTI/Mónus Márton

– Ahogyan eddig, a jövőben is azon szeretnék dolgozni, hogy a IX. kerület lakói olyan városban élhessenek, amelyet joggal érezhetnek az otthonuknak, miközben a modern városokban elérhető szolgáltatásokat is megkapják. Ennek az elképzelésnek a három pillére a mindenkori városépítés, a kultúra, valamint a Fradi – fejtette ki Bácskai János.

A városfejlesztési projektek közül az elkövetkező néhány éves időszakban megépíteni tervezett ötezer lakást emelte ki, de a Déli Városkapu beruházás keretében több fontos sportlétesítményt is kialakítanak. – A Ferenc tér a lakosokkal folytatott egyeztetéssorozat alapján kapott új, mediterrán arculatot, s az általános park- és játszótér-felújítási programot is a kerületiek elvárásai szerint valósítottuk meg. Ferencváros vezetőjeként – ahogy a Fradi-család tagjaként – Magyarország legnagyobb hagyományú labdarúgóklubjának sorsa is a szívügyem, s a fennállásának idén 120. évfordulóját ünneplő klub több sportszakosztályának az utánpótlását összesen 120 millió forinttal támogattuk – sorolta Bácskai János.

A polgármester arra is kitért, hogy a IX. kerület hét év alatt kétszer is elnyerte az idősbarát önkormányzat címet. – A szépkorúak számára évi 1200 ingyenes programot kínálunk, amelyek rendkívül népszerűek, és más kerületek is minket tekintenek példának ezen a területen. Idén mától kezdve, az idősek napja alkalmából a 65 év felettiek minden évben hatezer forintot kapnak ezen a napon – közölte a politikus, aki a legfontosabb egészségügyi fejlesztések közül a gyermek- és háziorvosi rendelők felújítását emelte ki. Utóbbira 120 millió forintot költöttek a mögöttünk álló ciklusban, de a Mester utcai szakrendelőt is rendbe hozták háromszázmillió forintból.

Az ellenzék közös polgármesterjelöltjével kapcsolatban Bácskai János úgy fogalmazott: Baranyi Krisztina programja csak a rombolásról szól, emellett nem ismeri a kerület viszonyait sem.

– A Ferencváros hírnevét lejárató álbotrányokat gerjesztett, például a parkolási rendszerről. Ám a parkolás üzemeltetése minden évben minimum százmilliós nyereséget termelt, idén pedig a négyszázmillió forintot is megközelíti – húzta alá a polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.