Gajda Péter magára hagyta a kerületi vállalkozókat

Bajba került több kispesti vállalkozás, köztük egy wekerlei adománybolt is. Budapest összes kerülete közül Kispest Önkormányzata adja a legkisebb mértékű támogatást, csupán két hónap haladékot biztosít bérlőik számára a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben. A kispesti Fidesz-KDNP képviselőcsoport hónapokkal ezelőtt javaslatot tett Gajda Péter polgármesternek a helyi bérlők megmentésére.

2020. 05. 06. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyára sejtitek, milyen vacak helyzetben vagyunk. Nemhogy a bérleti díjat, még a rezsit is alig tudjuk fizetni – olvasható az Ezer Daru Adománybolt közösségi oldalán, ahol a vállalkozás közzétette Gajda Péter kispesti szocialista polgármesternek írt segítségkérő levelét is. – Tavaly novemberben nyitottuk meg adományboltunkat új helyszínen, a Kós Károly téren az önkormányzat segítségével, amit ez úton is nagyon köszönünk. Sajnos március 11-től, amióta a járvány vészhelyzetet, bevételünk minimálisra csökkent. Bár az áprilisi bérleti díjat elég lenne júniusban kifizetni, az igazság az, hogy még a márciusit sem sikerült. Nem hiszem, hogy júniusban ki tudunk fizetni egyszerre négy havi díjat, még ha ki is nyithatunk addig. Azt hiszem nem csak mi vagyunk ebben a helyzetben, a kerületi facebook csoportban megosztott bejegyzések tanúsága szerint sok más kisbolt, ahol nem gyógyszert vagy alapvető élelmiszert árulnak, hasonló cipőben jár. Mindannyiunk nevében kérem, hogy az önkormányzat dolgozzon ki valamilyen rendszert, ami segít a bajbajutott kisboltokon, Talán erre az előre igazán nem látható vis maior helyzetre való tekintettel kaphatnánk kedvezményt a bérleti díjból, és/vagy részletfizetést az elmaradt bérletekre – írta segítségkérő levelében az adománybolt tulajdonosa.

Dódity Gabriella a Fidesz-KDNP képviselőcsoport frakcióvezetője lapunknak elmondta: a járvány kezdetén Gajda Péter szocialista polgármesternek javaslatot tettek a helyi vállalkozók megsegítésére.

– Javasoltuk, hogy azon kispesti vállalkozóknak, akik az önkormányzattól bérelnek üzlethelyiséget vagy felépítményük alatti földterületet, és nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt, a bérleti díj ötven százalékát engedje el az önkormányzat augusztus végéig. Azoknak pedig, akik bezárni kényszerültek, a teljes bérleti díjat engedjék el. Fontos, hogy ebben a veszélyhelyzetben összefogassál segítsük egymást – mondta el Magyar Nemzetnek a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségek miatt a Mr. Negyven százalékként ismert Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő végül csak két hónapos fizetési haladékot állapított meg a helyi vállalkozók számára, ami a legkisebb engedmény, támogatás a budapesti kerületek között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.