Bakondi György: A kötelező kvóták bevezetését újra és újra előveszi az EU

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unióban (EU) a kötelező kvóták bevezetését legalább 3-4 éve minden évben előveszik, és Angela Merkel német kancellár egy csütörtöki beszéde alapján amelyik ország ebben nem akar részt venni, azt „meg kell bírságolni”.

Forrás: MTI2019. 03. 23. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán arról kérdezték: Angela Merkel szerint nem lehetséges, hogy egyes tagállamok kijelentik, egyáltalán nem vesznek részt a menekültek szolidáris elosztásában. A német kancellár erről csütörtökön Berlinben beszélt.

Bakondi György szerint Angela Merkel ugyan szolidaritásról beszél, de ezalatt a kvóták elfogadását kell érteni.

A főtanácsadó megismételte: a magyar kormány álláspontja a lakosságtól kapott mandátumon alapszik, és elég sok millió állampolgár mondta el a véleményét, konzultációkon, népszavazáson, választáson. Ennek alapján – folytatta – teljesen világos, hogy a lakosság nagy többsége azt gondolja, nem szabad Magyarországra engedni az illegális bevándorlást, és nem szabad feladni a biztonságot, valamint a keresztény kultúrát őrző magyar hagyományokat.

Hangsúlyozta: a migráció – annak negatív következményeivel – az európai parlamenti választás fő kérdésévé nőtte ki magát.

Bakondi Györgyöt kérdezték a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciájáról is, és azt mondta: ez a migrációt sokoldalúan elemző, értékelő, különböző aspektusait bemutató előadássorozat tudósok, közéleti emberek részvételével. Arról szól, hogy a tudomány és a gyakorlatban politizálók véleményét lehessen összegezni, ami talán segíti majd a döntéshozókat. Ezen a fórumon a tapasztalatokról és esetleg a prognózisokról beszélnek – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.