Bakondi György: Az ENSZ migrációs paktumát a brüsszeli bürokrácia rendelte meg

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ migrációs paktumát a brüsszeli bürokrácia felső köre rendelte meg.

Forrás: MTI2019. 03. 20. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, a magyar kormány nem fogadta el a paktumot, és mindent meg fog tenni a különböző uniós fórumokon, hogy a „realitást nélkülöző” elméletek ne kerüljenek át az európai joganyagba.

Magyarország szerint a határokat meg kell védeni, a segítséget oda kell venni, ahol a probléma van, és mindent meg kell tenni a keresztény kultúra megvédéséért – hangsúlyozta. Hozzátette, Angela Merkel német kancellár nyilatkozata, miszerint a migránsoknak a hazájukhoz minél közelebb kell segíteni nyújtani, megkésett, mert a nyugat-európai befogadó országokban, köztük Németországban már olyan létszámban vannak muszlim tömegek, hogy kétséges az eddigi életvitel, kulturális élet és biztonsági helyzet fenntarthatósága.

Kitért arra is, valamennyi európai migrációs útvonalon folyamatosan jönnek a bevándorlók, a magyar-szerb határon idén kétezer kísérlet történt. Az olasz kormány intézkedései miatt viszont jelentősen csökkent a tengeren érkezők száma – fűzte hozzá.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, az ENSZ paktumának kötelezővé tétele minden eddiginél veszélyesebb. A nyugat-európai politikai vezetők ugyanis legális migrációt szeretnének állandó bejövetellel és integrálási pénzekkel – vélekedett, rámutatva arra, hogy az EU a 2021-2027-es költségvetési ciklusban a háromszorosára növeli a migránsok beáramlását segítő alapot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.