Bakondi György: Itt az ideje, hogy az EU szakítson migrációs politikájával

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint legfőbb ideje, hogy az Európai Unió (EU) bürokráciája szakítson eddigi, „súlyos következményekkel járó” migrációs politikájával, és megelőzhető legyen a tömeges illegális migráció, teljesíthetőek legyenek az emberek biztonsági elvárásai.

Forrás: MTI2019. 04. 07. 21:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György vasárnap az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: nem működik hatékonyan a dzsihadisták kiszűrése például Görögországban, hiszen úgy tűnik, hogy egy olyan ember, aki az Iszlám Állam terrorszervezet tagja volt és a gyanú szerint terrorcselekményekben vett részt, politikai menedékjogot, névtelen bankkártyát kapott, ráadásul utazhatott is Európában.

A görögországi migránskaravánnal kapcsolatos kérdésre azt mondta: a rendőrség erőt alkalmazva szétzilálta az indulni készülő csoportot. Közölte: szeretnék tudni, kik a szervezők, mivel az eset „rokon vonást mutat” az amerikai-mexikói határon történtekkel. Hozzátette: jóval korábban már információkat szereztek európai titkosszolgálatok a készülődésről.

Bakondi Györgyöt kérdezték arról is, hogy Líbiában a harcok eszkalálódása esetleg újabb menekültek megindulásához vezethet, erre úgy reagált: előfordulhat, hogy ellehetetlenül a parti őrséggel kialakított együttműködés, és a zavaros helyzetet kihasználva többen indulnak útnak. Ezért Olaszország, Málta vagy más országok is nehéz helyzetbe kerülhetnek – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.