Bakondi György: Nem igaz, hogy mindenkit ellenőriznek, aki migránskártyát kap

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Magyarországon lesz a nemrég elfogott szír terrorista, Hasszán F. büntetőeljárása, mert bár nem magyar állampolgár és nem Magyarországon követte el bűntetteit, de amit elkövetett, az Magyarországon is bűncselekmény.

2019. 03. 29. 21:35
null
Forrás: youtube.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György pénteken az M1 aktuális csatornán felidézte: régóta vannak információk, becslések arról, hogy a 2015 óta hány terrorista vagy terroristagyanús ember jutott be Európába. Példaként említette a Bataclan-mészárlás elkövetőit.

Hasszán F.-re kitérve úgy fogalmazott: a férfi valamilyen okból Görögországba érkezett, ahol politikai menedékjogot kért és kapott.

Ráadásul bankkártyát is kapott, ezért nem igaz, hogy mindenkit ellenőriznek, aki ilyen kártyát kap – mondta.

Bakondi György közölte: a terroristát belga hatósági megkeresés alapján azonosította a Terrorelhárítási Központ, mivel Belgiumban két tanú is közreműködik az eljárásban.

Szavai szerint egy átállt iszlamista segíti a belga, ezáltal az európai hatóságokat, valamint szemtanú van arra, hogy az elfogott szír férfi emberölésben vett részt.

A Görögországban szerveződő migránskaravánról azt mondta: fel kell készülni a balkáni útvonalon. Erről beszélni szerinte nehezére esik Nyugat-Európának, mert szerették volna elkerülni, hogy a migráció egyáltalán téma legyen.

Ebbe a képbe ugyanis nem illik bele a sok ezer, áthaladásra készülő illegális határátlépő, így ez nem jelenik meg a nyugati média fősodrában sem – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.