Bakondi György: Nemzetközi szinten is mindent meg kell tenni az illegális migráció ellen

A magyar kormány feladata, hogy az ország területét, belső biztonságát, a lakosságot oltalmazza – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: MTI2019. 12. 30. 21:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi szinten is mindent meg kell tenni az illegális migráció ellen – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Bakondi György azt mondta: a magyar kormány feladata, hogy az ország területét, belső biztonságát, a lakosságot oltalmazza. Ehhez Magyarország határőrizetének fenntartása mellett nemzetközi szinten, így az Európai Unióban is mindent megtesznek azért, hogy a 2015 óta folytatott, súlyosan elhibázott migrációs politika megváltozzon.

Ehhez Magyarország szövetségeseket keres: ott vannak a visegrádi négyek (V4), s további kétoldalú, többoldalú kapcsolatokban is mindent megtesznek, hogy az európai keresztény kultúrát megvédjék – szögezte le a főtanácsadó.

Szólt arról is, ahol szocialista erők vannak kormányon, ott szavakban vagy akár tevőlegesen is hozzájárulnak ahhoz, hogy az illegális migráció előtt megnyíljanak a kapuk.

Bakondi György szerint bonyolult, összetett és komoly veszélyeket rejtő migrációs prognózis vázolható fel.

Kiemelte, hogy óriási utánpótlása van a migrációnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.