Balog Zoltán szerint a baj előhozza belőlünk a jót

A koronavírus-járvány első hulláma sokkolta a társadalmat, és a baj nagyon sok emberből előhozta a jót, a segíteni akarást – mondta Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, református lelkész csütörtökön Budapesten, a Bethesda Gyermekkórházban.

Forrás: MTI2020. 09. 10. 13:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy fogalmazott: az első hullám idején jó volt látni, hogy „akik meglátták a szükséget, azok meglátták a lehetőséget is”, és helyi közösségek, vállalatok, intézmények sora találta meg kreatívan a segítségnyújtás lehetőségeit.

Hozzátette: a második hullámra a legtöbben elfáradtak, megkeseredtek, és talán nem látják értelmét, hogy aktív szerepet vállaljanak a védekezésben, ezért külön öröm, hogy vannak, akik a második hullámra is készen álltak a segítséggel.

Balog Zoltán abból az alkalomból mondott köszöntőt, hogy 5,5 millió forint értékű kézfertőtlenítő szappant, szappanadagolót, valamint pelenkát ajánlott fel az Essity Hungary Kft., és az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) juttatja el országszerte 25, gyermekeket, fogyatékossággal élőket és időseket ellátó intézménybe.

Balog Zoltán megjegyezte: örül annak, hogy a felajánlás egyik kedvezményezettje a Bethesda Gyermekkórház, hiszen ez az intézmény is az önkéntességnek köszönheti létét. A Hold utcai német ajkú református egyházközség tagjai alapították, látva, hogy szükség van Pesten egy olyan kórházra, amelyik a legszegényebb emberek gyógyítását is vállalja.

Venter Zoltán, az Essity Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt: az elmúlt években megtanulták, hogy a segítség mindenhol kell, és soha nem elég. Hozzátette: adományukkal kisebb költségvetésű, nehezebb helyzetű intézményeket szerettek volna támogatni, ezért kérték a református szeretetszolgálat segítéségét, hiszen ők tudják, hol van a legnagyobb szükség a támogatásra.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója azt mondta: az adományozó céggel hosszú ideje működik együtt a kórház, és külön érték a segítségnyújtásuk mögött lévő közös gondolkodás.

Juhász Márton, az MRSZ ügyvezető igazgatója ismertette: 256 karton pelenkát, 960 liter folyékony szappant és 180 szappanadagolót vesznek át és juttatnak el különböző egyházi, civil vagy állami fenntartású intézményekbe. – Az adományoknak hála kicsit fellélegezhetnek az intézmények lakói, akik félve várják, hogy eléri őket a járvány második hulláma – mondta.

Az adományokból a többi között a Bethesda Gyermekkórház, a Csongrád Megyei Vakok Otthona, az MRSZ Felzárkózó települések programban részt vevő óvodák és általános iskolák, a sérült gyermekeket gondozó debreceni Immánuel Otthon és az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon Fogyatékosokat Ápoló és Gondozó Intézmény részesül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.