Rétvári Bence: Emberek életét tette volna kockára a baloldal

Az államtitkár közölte, a magas fertőzöttségi adatok nagy részét a sokkal veszélyesebb brit mutánsvírus okozza.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 14:25
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Legyen szívesek megszervezni a kontaktkutatást és az ingyenes tesztelést – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Harangozó Tamás (MSZP). A szocialista politikus hazardírozásnak nevezte az oltási tervet, majd úgy fogalmazott: „Miközben rekordmagas a halálozás, Orbán Viktor birkózószőnyegezést játszott a járvánnyal”. – Az ostoba és káros szabályok felülvizsgálatát kértük önöktől. Ezt nevezik nyitásnak? – kérdezte a baloldali politikus, aki szerint a kormány segítségnyújtás helyett hitellel hitegeti a kis- és középvállalkozásokat.

– Míg Gyurcsány a szeretetnyelvet hirdette eddig, most elkezdte fenyegetni a kormánypárti politikusokat. Ezt tette korábban is

– mondta válaszában Rétvári Bence államtitkár, aki jelezte, a brit mutánsvírus adja a fertőzöttség nagy részét, amely sokkal fertőzőbb, sokkal veszélyesebb, mint az eddigi mutáció.

– Minden óra, minden perc számít, miközben önök azzal házaltak, hogy az orosz és a kínai vakcinát betiltották volna, azért kampányoltak, hogy minél lassabban oltassuk be az embereket. Ha ez teljesült volna, feleennyi beoltottal kellett volna számolnunk

– hangsúlyozta az államtitkár. Rétvári Bence Fekete-Győr András momentumos elnök szavait idézte, aki nemrég közölte: nem adatná be a kínai vakcinát és megérti azt, aki így tesz. – Mindezt akkor mondja, amikor a brit mutáns vírus fenyeget minket. Ráadásul önök beoltatják magukat. Ezzel önök emberek életét tették volna kockára – emelte ki Rétvári.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.