Baloldali kamuvideó az erzsébetvárosi ErőMűvházról

Nincs az az erkölcsi mélység, amelyet ne tudnának tovább ásni. Isten óvja az országot az ilyen köpönyegforgató, magát baloldalnak hazudó politikai formációtól – fogalmazott Bajkai István (Fidesz) országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban, hogy az erzsébetvárosi baloldal kamuvideóval próbálta bizonyítani, hogy az általuk bezáratott ErőMűvház rossz állapotban van.

Magyar Nemzet
2021. 02. 11. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamuvideót készített a VII. kerületi ErőMűvházról az erzsébetvárosi baloldal. A kamuvideóban a kulturális központ azon épületrészeit mutatták be, amelyek nem szerepeltek a korábbi felújítási projektben – mondta Bakjai István (Fidesz) országgyűlési képviselő, Erzsébetváros korábbi polgármestere Facebook-oldalán.

– A beruházás a koncertteremre és ahhoz kapcsolódó helyiségekre vonatkozott, amelyeket azóta már több ezren használtak – mondta Bajkai István. A képviselő világossá tette, hogy a baloldal kamuvideóján bemutatott épületrész felújítása a korábbi fideszes kerületvezetés következő lépése lett volna.

Bajkai István, Erzsébetváros korábbi fideszes polgármestere szerint a baloldal egyre komolyabb erkölcsi mélységekbe zuhan
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A képviselő rámutatott, hogy a kamuvideót az a Szűcs Balázs készítette, aki külön fizetésért volt civil tanácsnok: rendszeresen használta a felújítás alatt álló épületet, valamint akkor még dicsérte a felújítási munkálatokat – fejtette ki Bajkai.

– Szűcs személyesen is tapasztalhatta, hogy a megújult épületrészt civilek és családok használják különböző eseményeken, illetve Oláh Lajos (DK-s képviselő) is ott fogadta Dobrev Klárát (DK), aki az ErőMűvháznak a Fidesz által felújított koncertteremében féltette a kerület kulturális életét – fogalmazott Bajkai.

Bajkai István kiemelte, hogy a Fidesz 2010-ben tízmilliárd forint mínusszal vette át Erzsébetváros önkormányzatát, amelyhez képest 2019-ben Niedermüller Péterék (DK) már 10,6 milliárd forintos plusszal vehették át a kasszát.

– Ebből a pénzből azonban Niedermüllerék a hatmilliárdos csalással vádolt Czeglédi Csaba ügyvédi irodájának adtak eddig közel százmillió forintot, miközben azt állítják, hogy alapvető karbantartási munkálatokra sincs pénzük – emelte ki Bajkai a DK-s kamuvideó ellentmondásait.

Lapunk január végén számolt be arról, hogy Niedermüller Péterék önkormányzati spórolás címén bezárják a Wesselényi utca 17. szám alatt álló ErőMűvházat, miközben a közösségi ház személyzetének havi 650 ezer forintért bérelnek irodát. A helyi Fidesz tiltakozott az önkormányzat döntése ellen, a történelmi épület későbbi használati szándékával kapcsolatban több gyanús körülmény is felmerült. Bajkai István arra hívta fel a figyelmet, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat egy mindössze kéthetes határidejű pályázatot tűzött ki, amelynek elbírálása zárt körben, közjegyző jelenléte nélkül megy majd végbe. A képviselő Niedermüllerék DK-s kampányközpontot hoznának létre az épületben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.