Bánhidi Balázs: Ne legyen Csömör Potemkin-falu

Bánhidi Balázs csömöri fideszes polgármesterjelölt az ellenzéki média célkeresztjébe került, miután bejelentette, hogy a jelenlegi, civilnek mondott, ám valójában balliberális faluvezetés ellen indulna a választáson. Bánhidi civilként kezdte közéleti pályafutását, és bizonyította, hogy sikeres magánkezdeményezésekkel is meg lehet változtatni egy település életét.

2019. 10. 04. 6:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bánhidi Balázs (képünkön), a csömöri Fidesz polgármesterjelöltje a közelmúltban a balliberális média célkeresztjébe került, a legnagyobb portálok írtak lejárató anyagokat a vállalkozóról.

– Számomra ez egyértelműen a regnáló faluvezetés munkásságát „dicséri”, az ő kampányembereik megrendelésére készülnek ezek a cikkek. Az igazság nem nagyon zavarja össze őket – nyilatkozta lapunknak Bánhidi.

Az ellenfelekről beszélve kiemelte: „ők magukat civileknek hívják, de távolról sem függetlenek”. Példaként Fábri István polgármestert hozta fel, aki korábban SZDSZ-es volt. – Az egész csapat ars poeticája a balliberális oldalhoz áll közel – emelte ki a polgármesterjelölt.

Bánhidi Balázs háromgyermekes családapa, akinek életében központi szerepet játszik a sport: ő és felesége is válogatott atléta volt, a politikus jelenleg a Csömöri Tornaegylet elnöke. Tíz éve politizál aktívan. – Több mint egy évtizede leltünk otthonra Csömörön, azóta megszülettek a gyerekeink is, és ez idő alatt egyre fontosabb lett, hogy milyen környezetben élünk – mondta Bánhidi, aki kifejtette, helyi közéleti tevékenysége azzal kezdődött, hogy elkezdte megoldani a családját és a csömörieket is érintő problémákat civilként.

– Az óvodai játékokat nyaranta elvittem a céghez, és az összes játékot meghegesztettük és visszavittük óvodakezdésre – mesélte a polgármesterjelölt. Mindezt azonban a településvezetés nem nézte jó szemmel. Hónapokon keresztül egyeztettek például az önkormányzattal egy játszótér kerítésének a helyreállításáról, amelyből szögek lógtak ki, ám végül a többi szülővel magánkezdeményezés keretében javították meg azt, mire a településvezetés kihívta rájuk a rendőröket.

– Az emberek számára kiderült, hogy van itt olyan erő és akarat, aki tud is, és valóban szeretne is a helyieket érintő ügyekkel foglalkozni – hangsúlyozta a csömöri fideszes jelölt.

– Ne Potemkin-falut építsünk, ne csak úgy nézzen ki, hanem olyan is legyen – mondta Bánhidi Balázs azzal kapcsolatban, hogy sok minden épül Csömörön, de ha közelebbről is megnézi az ember a projekteket, akkor látja, milyen silány a kivitelezés. Megválasztása esetén ezen szeretne a leginkább változtatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.