Baranyi ismét teret engedett az LMBTQ-propagandának

Ferencvárosban három helyre is kikerültek a Humen Média homofóbia ellenességet hirdető plakátjai. Az önkormányzat engedélyezte, sőt közösségi oldalán népszerűsítette az érzékenyítő posztereket. Mint ismert, Baranyi Krisztina, balliberális polgármester tavaly elsők között tűzte ki a szivárványos zászlót a városházára a Pride hét apropójából. Mindeközben a kerület közbeszerzései hibásan vagy késve készülnek el, mert a polgármester szimbolikus ügyekkel és országos politikával foglalkozik, ezáltal Ferencváros működtetésére kevés ideje jut.

2021. 05. 22. 16:28
BARANYI Krisztina
Budapest, 2019. december 9. Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én is ember vagyok címmel indított kampányt a melegek, transzneműek és a többi szexuális devianciát magába foglaló LMBTQ-t népszerűsítő Humen Média. A szervezet szerint a Ferenc térre, a Lónyay utcába és a Kerekerdő-parkhoz kikerült plakátok a homofóbia ellen kívánják felhívni a figyelmet.

Az ügyet a kerület is felkarolta, amikor a város közösségi oldalán megosztották a Humen kampányvideóját.

írja a Ferenc József blog.

Baranyi legutóbb az amerikai BLM mozgalomért állt ki, amikor szobrot állíttatott a Ferenc térre. A szobor nem volt hosszú életű, néhány óra kellett ahhoz, hogy ledöntsék. A Légió Hungária vezetőségi tagja a szobor ledöntését követően maga sétált oda a rendőrautóhoz, és jelezte, hogy nem kíván ellenállni, elmenekülni. Incze Béla szerint

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és a kerületvezetés „több helyen elmondta, a szobrot annak tudatában állították fel, hogy azt meg fogják rongálni, tehát kvázi egy kommunikációs csapdát állítottak fel azoknak, akik bármilyen reakcióval élnének”.

A napokban, a homofóbia ellenes világnap környékén a Baranyi vezette önkormányzat engedélyével a Humen magazin plakátokkal érzékenyíti a kerület lakosságát. Baranyi nem először nyilvánítja ki rokonszenvét az LMBTQ-val. Emlékezetes volt, amikor kitűzte a szivárványos zászlót a városházára, ellenben a Bajnokok Ligájába jutott Ferencváros labdarúgócsapat zászlajának a kitűzésére napokat kellett várni, de szurkolók nyomására végül a futball klub címere is loboghatott a polgármesteri hivatal épületén.

Ebből is látszik, hogy Baranyi Krisztina kerületi fejlesztésekből eddig nem igazán tudott jelentős eredményt felmutatni, csak a balliberális oldalnak érzelmileg fontos szimbolikus ügyeket képviselte.

Felmerül a kérdés, hogy egy kerületet el lehet-e vezetni úgy, hogy a szakmai tudást igénylő feladatok, mint közbeszerzések kiírása vagy a kerület zöldterületeinek a rendbetétele sorra elmaradnak, vagy jelentős késéssel büntetések árán valósulnak meg. Beszédes az is, hogy a polgármester idejének jelentős részét arra szánja, hogy keresztbe feküdjön a kormányzat fejlesztései előtt. Kimondható: ezt a kampánycélú politikai aknamunkát aligha lehet felelős városvezetésnek nevezni.

Mint lapunk is megírta: botrányok tarkították Baranyi Krisztina parkolási reformját.

Először a parkolóautomaták cseréje idézett elő többhetes kiesést, majd a parkolásüzemeltetési szoftver biztosítása okozott nehézséget.

A kerület baloldali polgármestere előbb a szabályok áthágásával közbeszerzés nélkül szerződött kétes hírű cégekkel a feladat elvégzésére, majd annak lejártakor jogsértően írt ki közbeszerzést.

Mindezek mellett egyedülálló teljesítménye volt Baranyi Krisztinának, hogy a pandémia legerősebb, harmadik hulláma alatt nem volt takarító személyzet a hivatalban és a dolgozóknak kellett – a napi feladataik mellett – takarítani a hivatali helyiségeket. Szintén mindez köszönhető volt egy elhibázott közbeszerzésnek, amelyet azóta sem sikerült pótolni. Baranyiék inkább a könnyebb megoldást választották: státusba vettek fel takarítókat az önkormányzathoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.