Bazilika káplánja: Isten fia nem a hatalmasok közé született

Krisztus földi születésének ünnepére várunk, Isten fia pedig nem a hatalmasok közé, a politikai elitbe született, hanem kitaszított helyzetbe – erre figyelmeztetett karácsony ünnepén Fehér Zoltán, a Szent István-bazilika káplánja az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Forrás: MTI2019. 12. 22. 11:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jézus Krisztus küldetése a földön az volt, hogy visszaadja az embereknek az örök életet. Számára fontos volt a szolgálat, „egy lett közülünk a bűnt kivéve”. Vállalta a kitaszítottságot, a sorsközösséget – tette hozzá.

Minden ünnep azért van, hogy megállítson és kiemeljen bennünket a hétköznapok forgatagából. A szeretet ünnepe kiterjeszti a szeretetet a hétköznapokra. „Amilyen mélységű az ünnepem, olyan mélységű lesz a hétköznapom” – mondta Fehér Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.