Bécsben lányokat futtatókat vett őrizetbe a rendőrség

Magyar fiatalkorú lányokat Bécsben prostituáltként dolgoztató bűnszervezet hat tagját vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség – közölte az az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu honlapon péntek reggel.

Forrás: MTI2019. 03. 08. 11:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezetet egy dunaújvárosi férfi és fia vezette. Bizonyíthatóan tavaly nyártól toboroztak fiatalkorú nőket, akiket Bécsben kényszerítettek munkára. A prostitúcióval megkeresett jövedelmet részben vagy teljesen elvették tőlük, fenyegették, megfélemlítették, sanyargatták, több alkalommal bántalmazták is őket – derül ki a közleményből.

A hat embert összehangolt akcióval több helyszínen fogták el a rendőrök. Otthonaikban a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, albérleti szerződéseket, mobiltelefonokat, három gázfegyvert, illetve készpénzt is lefoglaltak.

A bűnszervezet egyik vezetője szökésben van, ellene körözést adtak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.