Befejeződött a vizsgálat az operettszínház ügyében

Lezárult az operettszínházban folytatott minisztériumi vizsgálat, amely megállapította, hogy nem történt zaklatás az intézményben – áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szerdai közleményében.

Forrás: Origo.hu2020. 08. 04. 18:08
null
Forrás: Life
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna – közölte az Emmi. Kiemelték, hogy a vizsgálóbizottság a főigazgató meghallgatása után megvizsgálta a rendelkezésre álló dokumentumokat. Ez alapján megállapítható, hogy az operettszínház főigazgatója felé szóbeli jelzéssel élő munkatárs meghallgatását követően a főigazgató az elvárható gondossággal járt el. Így többek között megtette a szükséges intézkedéseket, még független szakértőket is felkért az ügy kivizsgálására – fogalmaztak, hozzátéve, hogy minden hátrányos megkülönböztetést és a szexuális zaklatás valamennyi formáját elítélik.

Fotó: Life

Az operettszínház körüli ügyet a baloldali média kreálta, miután kirobbant az elmúlt évek legsúlyosabb zaklatási botránya, a Gothár-ügy. Mint ismert, a baloldali filmes és színházi rendező a Katona József Színház női munkatársai közül többeket is molesztált.

A sajtóban megjelent cikkek következtében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere júniusban vizsgálóbizottságot bízott meg az operettszínházról megjelent hírek valóságtartalmának tisztázására. A vizsgálat most befejeződött, amivel sikerült tisztázni a felmerült kérdéseket, így egyértelműen megállapították, a baloldali propagandalap, az Index hamis állításokat közölt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.