Befejezte a munkát a katasztrófavédelem a dunaföldvári gyárban

Befejezte a munkát a katasztrófavédelem a Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári etanolüzemében, ahol péntek reggel ipari baleset történt.

Forrás: MTI2020. 10. 10. 20:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katasztrófavédelem szombat este azt közölte az MTI-vel, hogy a délutáni órákban átfejtették a tartályból a veszélyes anyagot.

Hozzátették, hogy a klórgáz szivárgását sikerült megszüntetni, a katasztrófavédelmi mobil labor és a tűzoltóegységek befejezték munkájukat a helyszínen.

A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit – írták.

A cég korábban azt közölte, hogy egy 6 köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóhoz eddig tisztázatlan okból 400 liter salétromsav keveredett, aminek következtében jelentős mennyiségű klórgáz szabadult fel, és többen rosszul lettek az üzem területén.

Az esemény az üzem 47 munkatársát érintette, akik közül 28 embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, hármat közülük megfigyelésre bent tartanak – közölte a társaság.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy a balesetben tizenhárman súlyos, tizenöten könnyű mérgezést szenvedtek. A gázmérgezés tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. A sérülteket ellátásra, illetve megfigyelésre a dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházba szállították.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.