Békés megyében nyomoznak Szabó Bálint rejtélyes eltűnése miatt

A Csongrád-Csanád megyei rendőrség a kizárását kérte az ügyből, az elfogultság látszatát is el akarták kerülni.

2021. 03. 08. 15:55
null
Szabó Bálint titokzatos ügye még tisztázásra vár Forrás: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást személyi szabadság megsértése miatt Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő eltűnése ügyében, miután az országos rendőrfőkapitány megbízásából Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes helytadott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kizárási kérelmének.

Előzőleg Dakos József azért kérte a Csongrád-Csanád megyei rendőrség kizárását, mert az elfogultság látszatát is el akarta kerülni.

Mint a dandártábornok rámutatott: Szabó Bálint tagja a szegedi közgyűlésnek, amellyel a megyei rendőr-főkapitányság szorosan együttműködik.

Szabó Bálint titokzatos ügye még tisztázásra vár
Fotó: Havran Zoltán

Mint azt korábban megírtuk: Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő február 14-én döbbenetes videóval jelentkezett a közösségi oldalán, amelyben nagyon súlyos állításokat fogalmazott meg egyebek mellett a városvezetésről és egy „szegedi oligarcháról”. Emellett rendszerváltásról beszélt Szegeden és boruló biliről, de részleteket csak másnap reggelre ígért.

A sajtó azonban hiába várta, nem jelent meg a saját tájékoztatóján. Szabó Bálint eltűnt, és csak aznap este találták meg.

Két héttel az eset után Szabó Bálint sajtótájékoztatót tartott az ügyben, de a rejtélyes napról, illetve az eltűnéséről a személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen indult rendőrségi nyomozás sikere, valamint családja és saját biztonsága érdekében még nem kívánt nyilatkozni.

Azt viszont elmondta, hogy aznap este 20 óra körül Makó közelében gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban találkozott szembe egy civil ruhás rendőrrel, aki megmentette az életét. Annyit még elárult, hogy Szegedet akkor reggel nem önszántából hagyta el.

Szabó a sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy feljelentést tett azok miatt a nyilatkozatok miatt, amelyek a rejtélyes eltűnése után láttak napvilágot. Szavai szerint a szegedi önkormányzat hivatalos lapjában, a Szeged.hu internetes portálon az a valótlan hír jelent meg, hogy az eset után „Szabó Bálintot Makóra, az egyetem pszichiátriai klinikájára szállították”, továbbá a szegedi polgármester a hivatalos oldalán azt a szóösszetételt használta vele kapcsolatban, hogy „gyógykezelésre szoruló ember”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.