Belekavarodott hazudozásaiba a netes szatír

Közösségi oldalak társkeresőin ismerkedett fiatal lányokkal egy férfi, egyiküket meg is erőszakolta.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 04. 25. 18:43
PMRFK szatír
A rendőrok vizsgáljk, kikkel ismerkedhetett még meg a pár napja elfogott szatír Fotó: Sagyibó Melinda Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Környéki Törvényszék jogerősen is letartóztatásba helyezte délelőtt azt a 23 éves borsodi férfit, aki a gyanú szerint fiatal lányokra vadászott az interneten. Egy kiskorú áldozatát megismerkedésük után erőszakkal kényszerítette szexuális kapcsolatra. Lapunk információi szerint a rendőrség azt is kivizsgálja, másokkal erőszakoskodhatott-e a gyanúsított, ennek érdekében lefoglalták informatikai eszközeit, telefonjait.

A súlyos bűncselekmény egy Pest megyei gyermekjóléti szolgálat pszichológusának jelzése alapján 2021 márciusában jutott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak tudomására. Egy fiatal, 18. életévét be nem töltött lány mesélte el gondozójának, hogy egy nála idősebb férfi szerelmi vallomásával elcsábította, majd akarata és beleegyezése ellenére közösülésre kényszerítette. A rendőrségnek csak annyi információja volt, hogy a szatírral a kiskorú sértett egy internetes oldalon ismerkedett meg, feltételezték, hogy álnevet, hamis profilt, azonosíthatatlan, feltöltőkártyás telefont használhatott. A szexuális ragadozó azonosításához, felkutatásához és elfogásához szükséges felderítő munka április közepére ért be. Budapesti alkalmi albérletében fogták el az egyébként az ország északkeleti részéből származó, 23 éves F. Gergőt. A férfi eleinte tagadta a kényszerítést, szerinte a kislány nem ellenkezett, hanem fel is ajánlotta a közösülést. Későbbi kihallgatásai során önellentmondásba keveredett, végül beismerő vallomást tett.

A nyomozás adatai alapján a férfi egy online közösségi oldalon ismerkedett meg a kiskorú lánnyal, beszélgetni kezdtek. Csevegéseik egyre sűrűbbé és bizalmasabbá váltak, egy idő után meztelen képeket cseréltek egymásról. Bizonyítékok vannak arra, hogy ezt később, előre megtervezett forgatókönyv szerint használta fel a férfi, hogy áldozatával szexuális viszonyt létesítsen. Megfenyegette a kislányt, ha nem áll kötélnek, büntetésből elküldi a meztelen képeit a szüleinek és ismerőseinek, nyilvánossá teszi azokat a közösségi oldalakon. A fenyegetés hatására a megszégyenítéstől rettegő lány március 14-én elment a megbeszélt találkozóra. Gyál egy kietlen, erdős részére sétáltak, ahol a 23 éves szatír a sértett folyamatos tiltakozása ellenére megerőszakolta áldozatát.

A rendőrök vizsgálják, kikkel ismerkedhetett még meg a pár napja elfogott szatír
Fotó: Police.hu

A gyanúsított a számítógépén és telefonján talált üzenetek szerint ugyanezzel a módszerrel több áldozatot is kiszemelt magának, képeket is cseréltek, de a személyes találkozások állítása szerint elmaradtak. A nyomozás emiatt kiterjed a lehetséges további áldozatok felkutatására is. Ennek érdekében tett javaslatot a hatóság a férfi szabadságának korlátozására, nehogy befolyásolhassa, megfenyegethesse az eddig még ismeretlen sértetteket. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a letartóztatott F. Gergő ellen szexuális kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.