Bencsik András: Nagyon mélyre süllyedt az ellenzéki kampány

Mint ismeretes, Tarlós Istvánt próbálta zavarba hozni egy nyilvános eseményen a Párbeszéd ügyeletes botrányfelelőse, csakhogy a puska fordítva sült el.

Forrás: Hír TV2019. 09. 17. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban az elmúlt hét talán legnagyobb „sikert” aratott produkcióját is idézték, amikor Tarlós Istvánt próbálta zavarba hozni egy nyilvános eseményen a Párbeszéd ügyeletes botrányfelelőse, csakhogy a puska fordítva sült el, és az izgága Tordai Bence alaposan helyre lett téve a sztoikus nyugalmából rendíthetetlen főpolgármester által.

Bencsik András szerint Tordai egy „klasszikus provokátor”. „Nem új a történelemben, nagyon mélyre süllyedt az ellenzéki kampány, amikor ilyen szájtépő provokátorokat vetnek be. Nagyon nehéz reagálni egy provokátorra. Eléd áll. Nem vagy erre fölkészülve. Megszoktad a demokratikus játékszabályokat: beszélek, te meghallgatsz, beszélsz, én meghallgatom. És akkor jön egy provokátor, az arcodtól húsz centire ordít. Folyamatosan ugyanazt darálja, rögeszmésen, nem törődve azzal, hogyan reagálsz. Én azt mondom: ez szégyenletes. Szerintem Tarlós István jól reagált” – vélekedett a Magyar Demokrata főszerkesztője, akinek meglátása szerint Tordai már egy olyan privát zónába tolakodott, amit nyílt fenyegetésként lehet csak megélni.

Huth Gergely erre csak annyit mondott: „Ráadásul Kocsis Mátétól tudjuk, hogy mindezt rossz szájszaggal teszi.” „Mit gondol ez a mindenben és mindenhol megbukott Karácsony Gergely, hogy ez az ő népének tetszik? Vagy ha az ő népe ilyen, akkor Isten irgalmazzon Budapestnek és Magyarországnak!” – húzta alá Bencsik András.

„Szerintem az ő népének ez tetszik. És az ő népe pont ezt várja Karácsony Gergelytől és a barátaitól. Nem ezen áll vagy bukik a főpolgármesterség, azért ezt lássuk világosan” – vélekedett Szentesi Zöldi László, majd abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy az egész epizód tanulsága, minden a demokráciát féltő, és a normális értékrendet képviselő ember számára: az efféle provokátorok rendészeti megoldást igényelnek. Aki nem megfelelően viselkedik, azt elvezetik.

„Nyilván arra számított Karácsony Gergely, aki a kis Sancho Panzáját odaküldte, hogy majd akkor a biztonsági őrök elvezetik, s milyen jó lesz, majd nézhetjük, szegényt elhurcolják. Mos ehhez képest Tarlós István férfiasan, saját kezűleg megoldotta. Sőt: ad acta tette a problémát” – foglalta össze a történet lényegét Huth Gergely.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.