Benkő Tibor: Erős honvédségre van szükség

Ahhoz, hogy békében élhessünk, mindig készen kell állni, hiszen minden nap hallani háborúról; a béke, amely körülvesz bennünket „rendkívül törékeny” – mondta a honvédelmi miniszter.

Forrás: MTI2019. 12. 02. 14:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországnak, a népnek szüksége van egy erős, ütőképes honvédségre, amely biztosítani tudja az ország biztonságát – mondta a honvédelmi miniszter hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott előadásában.

Benkő Tibor az Adassék tisztelet a katonaeszménynek elnevezésű sorozat keretében Honvédelem és haderőfejlesztés címmel tartott előadást. A miniszter hangsúlyozta: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program arról szólt, hogy „van mit óvjunk, védenünk, és a honvédség ezt megteszi, ez a dolga, a kötelessége”.

Ez azonban nemcsak a honvédség kötelessége, hanem valamennyiünké, a haza védelme össztársadalmi ügy – jelentette ki.

A hazát közösen kell óvni és védeni, annak ellenére, hogy az emberek úgy érzik, békében és biztonságban élünk. Ahhoz, hogy békében élhessünk, mindig készen kell állni, hiszen minden nap hallani háborúról; a béke, amely körülvesz bennünket „rendkívül törékeny”, ezért kulcsfontosságú, hogy Magyarország legyen kész és képes határai és állampolgárai védelmére, a béke megőrzésére, fenntartására – emelte ki Benkő Tibor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.