Bérleti díj elengedését javasolja az újpesti Fidesz

A kezdeményezés elsősorban azoknak a vállalkozóknak jelentene könnyebbséget, akik Újpesten, az önkormányzattól bérelnek helyiséget.

2020. 03. 18. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz újpesti frakciója kezdeményezi, hogy az önkormányzat és az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. (UV Zrt.) birtokában lévő üzlethelyiségek bérlői a kényszerű zárás ideje alatt bérleti díjkedvezményben vagy a bérleti díj elengedésben részesüljenek. Az újpesti vállalkozások talpon maradása nem csak a vállalkozók, hanem valamennyi újpesti érdeke is egyben – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a IV. kerületi Fidesz-frakció. Ozsváth Kálmán frakcióvezető kiemelte: konkrét javaslataikat eljuttatták Déri Tibor polgármesterhez is. A kezdeményezés elsősorban azoknak a vállalkozóknak jelentene könnyebbséget, akik Újpesten, az önkormányzattól bérelnek helyiséget.

Ismeretes: a kormány a koronavírus okozta veszélyhelyzetben korlátozta a boltok nyitvatartását, hogy csökkentse az emberek közötti érintkezések számát, mivel a koronavírus cseppfertőzéssel terjed. A járvány a gazdaság minden szektorát nehéz helyzetbe hozza.

– A tömeges csődök és boltvisszaadások sem az önkormányzat, sem a bérlők, sem az újpesti lakosok érdekeit nem szolgálják, ezért ez ellen mindent meg kell tenni. Gyors döntések szükségesek ahhoz, hogy a bizonytalanság miatt az újpesti vállalkozók ne hozzanak végleges, nehezen visszafordítható döntéseket – közölte az újpesti Fidesz.

Déri Tibor egyelőre nem reagált a javaslatra. A kerületvezető Trippon Norbert alpolgármester tegnapi posztját osztotta meg, amely szerint a gazdasági károk és teendők felmérése jelenleg is tart.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.