Besúgásra ösztönzi a hódmezővásárhelyieket Márki-Zay Péter

Az ötvenes évek világát, a kommunizmus legsötétebb éveit idézi Márki-Zay Péter polgármester spiclitörvénye.

Magyar Nemzet
2020. 06. 26. 19:00
Mrki-Zay Pter
Budapest, 2018. május 1. Márki-Zay Péter hódmezõvásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövõnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

‒ Az ötvenes évek világát, a kommunizmus legsötétebb éveit idézi Márki-Zay Péter polgármester spiclitörvénye ‒ olvasható a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének Facebook-bejegyzésében, amelyben arra reagáltak, hogy a polgármester csütörtökön olyan rendeletet terjesztett a város közgyűlése elé, amelynek értelmében bárki, aki bizonyítékot szolgáltat az önkormányzat érdekeit sértő bűncselekményről, a városban elkövetett szabálysértésről vagy csupán csak egy helyi rendelet megsértéséről, jutalomban részesülhet.

A Fidesz által csak spiclitörvénynek titulált rendelet alapján legfeljebb százezer forint jutalmat kaphatnak azok, akik olyan információt szolgáltatnak polgártársaikról, amelynek alapján később jogerős bírósági ítéletben vagy hatósági döntésben marasztalják el az illetőt. A jutalom pontos összegéről pedig személyesen a polgármester dönt.

Márki-Zay Péter rendelete nemcsak az önkormányzat vagyonával szembeni tényleges bűncselekményekre terjed ki, hanem a szabálysértési törvény és még a közösségi együttélés szabályait meghatározó helyi rendeletek hatálya alá eső szabálysértésekre is, ismertették az új rendeletet elítélő bejegyzésben, és úgy fogalmaztak: ‒ Kíváncsian várjuk, mikor érkezik a fekete autó, hogy bevigye a vásárhelyieket egy elbeszélgetésre, ahol – A tanúból idézve – azzal szembesülnek: van „egy komoly, névtelen feljelentés, géppel írva”.

A polgármestert támogató képviselői többség megszavazta a rendeletet, a Fidesz képviselői ugyanakkor nemmel voksoltak a szavazáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.