Bezáratott a hatóság egy csongrádi pékséget

Engedély nélküli alkalmazottak dolgoztak a hónapok óta nem takarított délalföldi sütőüzemben.

Végh Attila
Forrás: nebih.gov.hu2020. 11. 25. 9:39
Képünk illusztráció
Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongád-Csanád megyei sütőipari tevékenységet végző cég tevékenységét, és a vállalkozás csak az élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő súlyos hibák kijavításával kérhet újra működési engedélyt.

A hatóság teljes fertőtlenítést, takarítást, rágcsáló- és rovarirtást, eszközcserét írt elő több más hiánypótlás mellett. A pékség tulajdonosa milliós nagyságrendű bírságra is számíthat, valamint a hivatal munkatársai megsemmisítésre lefoglaltak több mint hat mázsányi emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősített alapanyagot.

A Magyar Nemzet információi szerint közintézményekbe is szállított sütőipari termékeket az a dél-alföldi cég, melynél sorozatos lakossági panaszok miatt rendelt el átfogó ellenőrzést az élelmiszer-biztonsági hivatal. Az üzemben penészes falak között, takarítatlan munkaterületen mosatlan edényekkel dolgoztak az élelmiszeriparban kötelező rendszeres egészségügyi ellenőrző vizsgálatot bizonyító engedély nélkül az alkalmazottak. Az ellenőrök bogarakat találtak az alapanyagok között, a rágcsálók nyomait rögzítették.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.