Bizonyíték van rá, hogy Karácsony Gergely nem mond igazat

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára cáfolta Budapest főpolgármesterét – írta meg a Mandiner.

Forrás: mandiner.hu - mediaworks, facebook.com/orbanbalazsandras2021. 02. 12. 13:54
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. november 6. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a pesti fond villamosvonal els elemnek tadsn a Haller utca s a Soroksri t keresztezdsnl 2020. november 6-n. A Haller delta projekt sorn j vgnypr lteslt a Haller utca s a Soroksri t kztt szak-pesti irnyba, gy kapcsolat jtt ltre a Haller utca fell a 2-es villamos belvrosi szakasza fel. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára hivatalos közösségi oldalán idézte fel Karácsony Gergely azon vádját a magyar kormánnyal szemben, miszerint az nem kezdeményezett egyeztetést Budapesttel az uniós források felhasználása és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv kapcsán.

A miniszterhelyettes Facebook-oldalán közzétett levél alapján azonban

a Karácsony Gergely által vezetett Budapesti Önkormányzatok Szövetsége még decemberben megkapta Ágostházy Szabolcs uniós forrásokért felelős államtitkár konzultációra felkérő levelét.

Orbán Balázs szerint

ez vagy azt jelenti, hogy Karácsony Gergely a koronavírus-járvány elleni küzdelem helyett a kormány befeketítésén dolgozik, vagy „alkalmatlan a szövetség vezetésére, mert fogalma sincs arról, hogy mi történik a saját elnöksége alatt működő szövetségben”.

Az államtitkár nem sokkal később egy újabb Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy ráadásul az ügynek még nincs vége: Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester már nyáron leveleztek az uniós források felhasználása ügyében, s a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa előtte és azóta is folyamatosan egyeztet a Budapestnek és az agglomerációnak járó több ezer milliárd forint fejlesztési forrás ügyében. Orbán Balázs ezt is dokumentumokkal támasztotta alá közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.