Bizonyítékok Hasszán F. ügyében

2019. 04. 24. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan újabb bizonyítékokat mutatnak be Hasszán F. ügyében – értesült a Magyar Nemzet. Informá­cióink szerint az ügy belgiumi tanúja egy fényképes azonosítás során felismerte Hasszán F.-et. Emellett az ügyészség bemutatni készül a védelemnek azt a felvételt, amelyen a gyanú szerint a szír férfi látható, és amely szintén fontos bizonyíték lehet, ha megtörténik a vádemelés.

Úgy tudjuk, hogy ha bírósági szakaszba kerül az ügy, akkor a belgiumi közvetett tanú lehet a vád első számú tanúja. Az ügyészség korábban közölte, hogy erősödött a gyanú a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt szír férfi ügyében, közleményüket vélhetően az új bizonyítékokra alapozták.

Mint ismert, Hasszán F.-et azzal gyanúsítják, hogy 2016 elején a szíriai Homsz városában – egy Iszlám Államhoz tartozó egység parancsnokaként – utasítást adott civilek meggyilkolására, valamint ő maga is végrehajtott lefejezéseket.

A terroristagyanús szír férfi 2016-ban érkezett Görögországba, ahol részt vett az Európai Unió és az ENSZ migránskártyaprogramjában, és utazásra jogosító okmányokat is kapott. Magyarországra 2018. december végén érkezett egy nő társaságában, akit az EU területére akart csempészni.

A hatóságok letartóztatták, elítélték, majd kiderült, hogy terrorcselekmények elkövetésében is szerepe lehetett. A szír férfi tagadja a vádakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.