Biztonságosak lesznek a nyári gyerektáborok

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése értelmében megtarthatóak lesznek az ottalvós nyári gyermektáborok.

2021. 05. 13. 11:58
null
A vízparton nem számítanak az otthoni gondok Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári gyerektáborok szervezői felkészültek az egészségügyi kihívásokra – nyilatkozta lapunknak Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu internetes portál ügyvezetője. Hozzátette, hogy a táborozáshoz fő szabályként nem lesz szükséges az orvosi igazolás – bár annak meglétét egyes táborokban előírhatják –, elegendő, ha a szülő igazolja, hogy egészséges a gyerek.

Tóth Béla kitért rá, hogy

minden táborszervezőnek gondoskodnia kell orvosi kapcsolatról, a táborhoz legközelebb eső vagy a közeli háziorvos elérhetőségéről.

Tábori orvost csak akkor kell foglalkoztatni, ha a gyereklétszám meghaladja a 300 főt. Minden turnuskezdés előtt fertőtlenítik a táborok egész területét, beleértve a szabadtéri játékokat – emelte ki.

Ha a táborban betegszik meg egy gyerek, akkor a vonatkozó egészségügyi szabályok szerint őt el kell különíteni a többiektől, és amíg az orvos vagy a szülő meg nem érkezik, felnőtt felügyelete alatt kell tartani – hívta fel a figyelmet.

A Táborfigyelő.hu portál legutóbb január végén készített kétszáz gyerektábor-szervezőt érintő felmérést, amely szerint

a táborvezetők csaknem nyolcvan százaléka beoltatná magát, az alkalmazottak 78 százaléka oltottan állna a munkába,

98 százalékuk pedig úgy fogalmazott, készen áll az iskolákéhoz hasonló fertőtlenítési munkákra. Tóth Béla hangsúlyozta: a szektor oltáspárti, januári felmérésük óta valószínűleg még kedvezőbb a helyzet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.