Böcskei Balázs a Lánchíd kapcsán szakértett az ATV-ben

Pont a Lánchíd kapcsán szakértett az ATV-n független elemzőként Karácsony Gergely tanácsadója.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV, Facebook2020. 08. 07. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este Böcskei Balázs, aki amellett, hogy az IDEA kutatóintézet stratégiai igazgatója, egyben Karácsony Gergely egyik főtanácsadója is, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerepelt mint elemző. A téma éppen a főváros és a kormány Lánchíd körül kialakult vitája volt, amellyel kapcsolatban Karácsony Gergely emberének elfogulatlansága nemigen hihető.

A műsor készítői azt sugallták, hogy független szakértőről van szó Böcskei Balázs esetében, pedig nyilvánvalóan összeférhetetlen, ha éppen ő nyilatkozik Budapest politikai ügyeiről. Az ATV szerkesztői és Böcskei Balázs sem hívták föl ugyanakkor a műsorban a nézők figyelmét arra a tényre, hogy az elemző Karácsony Gergely embere.

Böcskei Balázs, amikor tavaly ősszel a Facebookon bejelentette, hogy csatlakozik az új főpolgármester csapatához, kijelentette, hogy noha továbbra is tevékenykedik mint elemző, lemond az IDEA Intézet ügyvezető igazgató pozíciójáról. „A fővárosi városvezetést alkotó pártok, egymás közötti budapesti belügyeinek nyilvános értelmezésétől viszont a jövőben tartózkodom” – írta akkor Böcskei Balázs.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.