Böjte Csaba: A lányoké az élet világra hozásának csodája

A pap szerint a lányok hordozzák a gyöngéd jóságot és a szeretetet, ami a családok kvintesszenciája.

Magyar Nemzet
2020. 10. 10. 18:41
null
Böjte Csaba: Nem engem, hanem a társadalom legsebezhetőbb részét jutalmazták Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Harminc éve lányokat és fiúkat nevelek, és sokszor elmondtam: lányok, ne irigykedjetek a fiúkra, ti nem valami fogyatékos legények vagytok, akik még állva sem tudnak pisilni, hanem Isten remekművei, csodái vagytok – mondta el Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) szervezésében szervezett, a lányok neveléséről és az anyaságról szóló online kerekasztal-beszélgetésre küldött videóüzenetben.

Mint mondta, a lányokban olyan értékek és források vannak, amiket a férfiak csak csodálni tudnak.

Az élet befogadásának, hordozásának, világra hozásának csodája számotokra elérhető

– üzente Böjte Csaba, hozzátéve: az a gyöngéd jóság és szeretet, az a finomság, ami minden családnak a kvintesszenciája, a lányokban van. A szerzetes szerint

ezeket kellene kibontakoztatniuk a lányoknak, és megajándékozni vele a másik nemet és a családot.

A kerekasztal-beszélgetésen, amelyen Böjte Csaba üzenetét is lejátszották, részt vett Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, Mihalec Gábor pár-nés családterapeuta, valamint Németh Erzsébet szociálpszichológus. A beszélgetés visszanézhető lesz a Család.hu Facebook-oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.