Bölöni érkezhet a Ferencváros kispadjára Rebrov helyére

A Nemzeti Sport a Gsp.ro exkluzív információja alapján arról számolt be, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata előrehaladott tárgyalásokat folytat Bölöni Lászlóval, aki Szergej Rebrovot válthatja a kispadon.

Forrás: NSO.HU2020. 06. 11. 6:59
Bölöni László
Bölöni László 2012 után tér vissza Görögországba Fotó: MTI/EPA/KOEN VAN WEEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román portál úgy értesült, a belga élvonalbeli Royal Antwerptől három év után távozó Bölöni szinte mindenben megegyezett a Ferencvárossal, és a napokban érkezik Budapestre. A Nemzeti Sport megkereste a magyar szakembert, aki délután tömören kommentálta a hírt: „Úgy tudom, van vezetőedzője a Ferencvárosnak, akit úgy hívnak, Szergej Rebrov.” Ám az sokat mondó, hogy határozottan nem is cáfolta az értesülést.

Bölöni lehetséges érkezése megerősítheti a korábbi török sajtóhírt, mely szerint Szergej Rebrov megegyezett a 28-szoros bajnok Fenerbahcéval, hogy a nyártól átveszi a csapat irányítását. A Turkiye Gazetesi szerint az ukrán szakember már közölte is a szándékát jelenlegi klubjával, a Ferencvárossal, melyhez egyébként hároméves szerződés köti. Azt is hozzáteszik, hogy az edzőt képviselő Varga Sándor menedzser megerősítette, hogy kapcsolatban állnak a török klub elnökével, Ali Koccsal.

A Fotospor török portál már további információkkal is szolgált, azt írja: Rebrov éves fizetése 1,2 millió euró lesz Isztambulban, ami kevesebb annál, amit a Ferencvárosnál kapott, itt ugyanis 1,5 millió a javadalmazása. Az ukrán szakember budapesti stábjából két személyt vihet magával a Boszporusz partjára, ahol a Fener két korábbi kiválósága, Volkan Demirel és Mehmet Aurelio segíti majd a munkáját.

Szergej Rebrov a Ferencváros Paks elleni szerdai bajnoki mérkőzése előtt az M4 Sportnak mindenesetre határozottan cáfolta, hogy a következő idényben ő irányítja a Fenerbahcét.

A 67 éves Bölöni Lászó Marosvásárhelyen született. A román válogatottban 108-szor szerepelt, 25 gólt lőtt. A Steaua Bucuresti csapatával 1986-ban BEK-et és UEFA-szuperkupát nyert. Edzőként többek között irányította a Nancy, a Sporting CP, a Monaco, a Standard Liège, a PAOK, legutóbb pedig Royal Antwerp csapatát, de dolgozott az arab világban, és rövid ideig volt a román válogatott szövetségi kapitánya is. Bölöni május végén így zárta le a hároméves antwerpeni tevékenységét: „Büszke vagyok arra, amit Antwerpenben elértem, és szomorú, amiért mennem kell”. Az erdélyi tréner, akinek nem kínáltak új szerződést, a félbeszakított belga bajnokságban a negyedik helyen zárt a Royal Antwerppel, továbbá kupadöntőbe jutott vele.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.