Borongós, esős hét áll előttünk

Egy rendkívül masszív felhő- és csapadékréteg vonul végig a térségünk északi felén.

Magyar Nemzet
2021. 05. 23. 13:35
null
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pünkösd vasárnap csapadékra kell számítanunk, ám nem az ország minden részén. A Kárpát-medence déli és dél-keleti részein a napos időszakok dominálnak, azonban egy nagyon masszív felhő- és csapadéksáv vonul végig a térség északi felén. Időnként heves zápor vagy zivatar is létrejöhet, felhőszakadás és jégeső is kialakulhat – mondta Fejős Ádám az M1 időjárás-jelentésében.

A várható hőmérsékletről elmondta, hogy a déli területeken a hidegfront érkezése előtt még 20–25°C körül alakul, a hidegfront érkezésével összefüggésben északon-nyugaton azonban már megkezdődik a lehűlés, ahol időnként viharossá fokozódik a szél.

A héten borús és esős időre számíthatunk
Fotó: MTI

A hét további részére vonatkozóan az Időjárás.hu azt írta, hogy holnap a délelőtti órákban fokozatosan erősödni, vastagodni fog a nyugat felől érkező felhőzet, azonban számottevő csapadék nem várható. Előrejelzésük szerint holnap délután erősen felhős lesz az ég, s néhol kisebb eső is előfordulhat. A déli szél is megerősödik, a hőmérséklet csúcsértéke pedig 17–22 Celsius-fok között alakul.

Keddre változékony időt jósol a portál. Kiemeli, hogy már többfelé kell esőre, záporra, zivatarra készülni. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18–23 Celsius-fok között várható.

Szerdán a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél élénk lesz. 15–20 Celsius-fok között tetőzik a hőmérséklet.

A frontérzékenyek körében előfordulhat fejfájás, migrén, esetleg hasi- és izomgörcsök jelentkezhetnek. A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.