Boszorkányt fogtak el a kiskunfélegyházi hatóságok

Újságokban is hirdetnek rontáslevételt, szerelmi kötést azok a csalók, akiket egy dolog vezérel: minél több pénzt elvenni a lépre csalt, sokszor kiszolgáltatott helyzetben levő, kétségbeesett áldozataiktól. A bűncselekmények egy része nem is kerül napvilágra, sok átvert sértett szégyenében nem mer feljelentést tenni.

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2021. 02. 04. 17:55
2020 nyara óta letartóztatásban van a jósnő
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiskunfélegyházi Ügyészség féléves nyomozást követően vádemelési javaslattal adta át a bíróságnak egy csaló jósnő ügyét. A február 3-án kelt vádindítványban többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, közokirattal való visszaélés és hamis magánokirat felhasználásával vádolják a nőt, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva. A Magyar Nemzet információi szerint hamis vád miatt is felelnie kell majd a félegyházi javasasszonynak a bíróság előtt, ugyanis egy kitalált rablás és betörés történetével akart vádalkut kötni a hatóságokkal, rokonait keverve bele a hazugságokba.

idős áldozatok

Vidéki hirdetési újságokban is kínálta szolgáltatásait az a kiskunfélegyházi nő, aki jóslás és kártyavetés mellett rontás levételt, áldást, szerelmi kötést, szerencsevonzó mágiát ajánlott leendő ügyfeleinek. Emellett más módon is megpróbált az emberek bizalmába férkőzni: 2020 júniusában például egy kiskunfélegyházi idős, 73 éves magányos férfit keresett meg azzal, hogy az általa fiatalosnak mondott özvegyembernek keres egy hozzá illő hatvan év körüli párt. Ehhez elkérte a férfi iratait is, majd egy ismerős nőt bevonva, azt fején kendővel, arcán a vírusfertőzés ellen védő maszkkal küldte be a kiszemelt áldozathoz, hogy ő az új nőismerős és a kapcsolat reményében kössenek ajándékozási szerződést a férfi ingatlanjára. A titokzatos látogató lopott igazolványokat mutatott be a férfinak, akit sikerült is rávenni a szerződés aláírására. Szerencsére a hitelesítésre már nem került sor, a magányos idős úr szomszédjai leleplezték a csalókat.

Egy 86 éves férfit a helyi buszpályaudvaron szólított le, s rövid ismeretség után közölte vele, rontás van rajta, ezért maradt magára, ezért nem látogatják rokonai, ezért nincs senkije. Az átoklevétel és a szerencsehozó varázslatok miatt hetekig járt a férfi lakására, ám mire az áldozat észbe kapott, közel egymillió forintot vett el tőle a jósnő.

A saját takarítónőjét is kifosztotta

A javasasszony saját bejárónőt tartott, őt is átverte. Takarítás közben beszélgetett a vele egykorú asszonnyal, majd a fizetségen felül egy ingyenes sorselemzést is elvégzett neki. Megállapította, azért mennek rosszul az asszony dolgai, mert rontás van rajta, ezért felajánlotta, hogy ékszereit és spórolt pénzét is megtisztítja az átoktól. Félmillió forintnyi aranyat és nagyjából ugyanennyi pénzt vett át. A bejárónő egy idő után szerette volna visszakérni értékeit, ám végül ezt nem merte megtenni, félt a jósnőtől, az értékeit többé nem kapta vissza. A rendőröknek később azt mondta: ha szóba hozta a rontáslevételt, a javasasszony idegen nyelven kezdett el beszélni, és attól tartott, megátkozza, ezért inkább nem kérdezett rá, mi lett az arannyal és a készpénzzel. A sértettet a csaló arra is rá tudta venni, hogy adja el a házát, mert azon van a rontás, s ő segít, nem kell vevőt keresni, megveszi az ingatlant. Ám a vételárat még azután sem fizette ki, hogy a tulajdonjog megszerzése után azonnal továbbértékesítette a házat, az új tulajdonos pedig kiköltöztette onnan a takarítónőt, a szerencsétlen asszony csak ezután merte elpanaszolni történetét a rendőrségnek.

A javasasszonyt 2020 nyarán helyezte letartóztatásba a Kiskunfélegyházi Járásbíróság, azóta sem helyezték szabadlábra. A jósnő megpróbált vádalkut kötni a nyomozó hatósággal. Két, az általa elkövetetteknél súlyosabb bűncselekményről beszélt volna az ellene indított eljárás megszüntetésért. Kiderült, csak egy kitalált fegyveres rablás és egy soha meg nem történt lopás volt a tarsolyában, melyekbe rokonait is belekeverte, ezért hamis vád miatt is nyomozás indult ellene.

Perelte a rendőrséget

Másfél évtizede egy másik kiskunhalasi jósnő ügye is nagy port vert fel. A nő hirdetéseire egy 62 éves férfi jelentkezett, akit akkor hagyott el élettársa – aki Németországba költözött egy fiatalabb férfival. A jósnő szerelmi kötést ígért, a férfi lakásán a konyhai mosogatóban elégette a korábbi élettárs néhány személyes tárgyát. A füst fedezékében rokonai belopóztak a lakásba és a jósnő instrukciói alapján – aki tudta hol tartja a pénzét ügyfele – meglopták a szerelmi kötést kérő férfit. A füst azonban mégsem takart eléggé, a sértett észrevette a tolvajokat, akik ezután a javasasszonnyal együtt egy autóba bepattanva menekültek el. A rendőrök még aznap elfogták a gyanúsítottakat, a nőt letartóztatta a bíróság, az ügyészség és a rendőrség pedig felhívást tett közzé a csaló arcképével, keresve további áldozatait. A jósnő férje ezek után feljelentette a nyomozó hatóság vezetőit, hogy rossz hírét keltették, bűnözőnek állították be őket, emiatt a boltban sem szolgálták ki a családot, az iskolában is szekálták gyermekeiket. Az ügy a Szegedi Törvényszékre került, a csaló és családja harmincmillió forintos kártérítést követelt 2006-ban a rendőrségtől. A szegedi bíróságon azonban semmivel nem tudta bizonyítani az állításait, így az ítélet szerint az ügyben keletkezett majd hárommillió forintos bűnügyi szakértői költséget is a jósnőnek kellett megfizetnie. A most eljárás alá vont csaló és a tizenöt éves ügy főszereplői a Magyar Nemzet információi szerint rokoni kapcsolatban állnak egymással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.