Brüsszelből támadna a Momentum

Magyar Nemzet
2019. 08. 17. 9:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszédes, sokat sejtető módon magyarázta Tóth Csaba, a Republikon Intézet vezetője, az ELTE tanára, hogy otthagyva az elemzést és az oktatást Brüsszelbe költözik, ahol a momentumos Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz. A magánéleti okokon túl a balliberális politológus arról beszélt a 24.hu-nak adott interjújában, hogy „ha az embert érdekli a politika, és nem a Fidesz oldalán van, akkor a politikát alakítani ma bizonyos szempontból hasznosabb és könnyebb is Brüsszelben, hiszen más ott a politikai helyzet”.

– A Momentum felfedezte, hogyan lehet az Európai Parlamentben politikát csinálni. Szerintem ez tényleg így van, és sokkal inkább lehet ma az EP-ben politikát csinálni, ide és oda is hatást gyakorolni – jelentette Tóth Csaba, aki védelmébe vette azon DK-s és momentumos politikusokat, akik minden eddigi szokásjogot felrúgva nem szavazták meg, hogy fideszes képviselők EP-bizottságok alelnökei legyenek.

– Semmiképpen nem volt hazaárulás. Miért kellett volna megszavazni őket? A Fidesz azt gondolja, hogy aki nem ért egyet a Fidesszel, az önmagában nem képviselheti Magyarországot. Ebben a helyzetben az a helyes kérdés, hogy egy olyan politikai szervezetnek, amelynek célja, hogy új politikai kultúrát hozzon, miért kellett volna megszavaznia őket? Nem hazaárulás volt ez, hanem következetes magatartás – fejtegette Cseh Katalin kabinetfőnöke. Egyértelművé tette azt is, hogy egyetért azokkal a brüsszeli hangokkal, amelyek az Orbán Viktor elleni fellépést sürgetik.

– Szerintem fel kell lépni, és érdemes ezt innovatív eszközökkel tenni, de ezek még nincsenek meg. Az például egy jó felvetése a Momentumnak, hogy a fejlesztési pénzeket a kormány megkerülésével, közvetlenül a felhasználóknak utalják. Így elkerülhető, hogy a miniszterelnök környezete gazdagodjon az uniós adófizetők pénzén – mondta Tóth Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.