Brutálisan megemelték a képviselők juttatásait Szekszárdon

Az egekbe emelte a képviselői juttatásokat a balliberális többségű szekszárdi közgyűlés. A baloldal ráadásul a klientúráját is kifizette azzal, hogy felduzzasztották a bizottságokat.

2020. 08. 26. 14:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutálisan megemelte a különböző önkormányzati képviselői juttatásokat a balliberális többségű szekszárdi közgyűlés, ráadásul mindez akkor történt, amikor még idei költségvetése sem volt a városnak – erről beszélt lapunknak a Szekszárdi Városvédők Egyesület elnöke. Szabó Balázs, aki az előző ciklusban tagja volt a testületnek, elmondta: amikor ő képviselő volt, akkor egy-egy bizottsági tagság és alelnöki tisztség mellett kevesebb mint százezer forintot kapott havonta, míg most a balliberális frakció vezetője csaknem félmillió forinttal gazdagodik minden hónapban. – Bomba Gábor László két bizottságban ül bent, és emellett tagja két felügyelőbizottságnak is, amelyekért javadalmazás illeti meg. Így jön ki a 462 ezer forint, a politikus ennyibe kerül a városnak – emelte ki Szabó Balázs.

A politikus rámutatott arra is, hogy a balliberálisok a klientúrájukat is kifizették, ezt pedig úgy tették, hogy felduzzasztották a bizottságokat, amelyekből három helyett most már öt van. – A külsős tagok száma nyolcról tizenötre emelkedett, akik hatvanezer helyett most nyolcvanezer forintot vihetnek haza. Mondanom sem kell, hogy sok havernak jutott külső bizottsági tagság – fogalmazott a Szekszárdi Városvédők Egyesület elnöke. Szabó Balázs ezt főként annak fényében tartja botrányosnak, hogy közben egy sor civil szervezet és sportegyesület támogatására nem jutott forrás. A volt önkormányzati képviselő kitért arra is, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a közgyűlés több tagja él a bérkiegészítés lehetőségével, vagyis térítést kér a munkáltatójának azokra a napokra, amikor képviselői feladatot lát el.

Szabó Balázs egy másik ügyben közérdekű adatigénylést küldött a kormányhivatalnak és az önkormányzatnak is. Tette ezt azért, mert információi szerint több önkormányzati képviselőnek köztartozása van, köztük olyan is akad, aki esetében ez a testület tavaly őszi megalakulása óta fennáll. – A képviselőnek három napja van arra, hogy jelentse ezt az önkormányzatnak. Kíváncsi vagyok, hogy az érintett politikusok eleget tettek-e ennek a kötelezettségüknek! – fakadt ki a Szekszárdi Városvédők Egyesület elnöke. Hozzátette: a sorozatos botrányok azért is felháborítók, mert miközben mindenről a balliberális többség dönt, a szivárványkoalíció tagjai úgy tesznek, mintha a felelős Ács Rezső polgármester lenne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.