Budai Gyula: Czeglédyre többen is rávallottak

A vád alá helyezett szocialistákhoz közeli ügyvéd által elsikkasztott 6 milliárd forintból egy nagyon jelentős összeg az MSZP és a DK kasszájába vándorolt.

Forrás: MTI2019. 02. 08. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen is alkut kötöttek és rávallottak a 6 milliárdos sikkasztással vádolt MSZP-közeli ügyvédre, Czeglédy Csabára. Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: abból a több, mint 6 milliárd forintból egy nagyon jelentős összeg az MSZP és a DK kasszájába vándorolt, ezért falaznak Czeglédy Csabának.

Budai Gyula kiemelte: a mai napig nem cáfolta senki ezt a kijelentését.

Indítottak ellenem különböző személyiségi pereket, melyeket egymás után nyerek meg, de konkrétan soha nem cáfolták – fogalmazott. Hozzátette: sérelmezik a Czeglédy Csabára tett állításait, miszerint piszkos munkát végzett és ő a baloldal pénztárnoka.

Azok a körülmények melyeket ismerünk azt támasztják alá, hogy az én korábbi állításaim valóságot tartalmaznak – hangsúlyozta.

Budai Gyula elmondta: továbbra is várja a válaszokat Gyurcsány Ferenctől vagy azoktól a személyektől, akik kapcsolatban álltak Czeglédy Csabával, hogy hova ment el a pénz. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint ebből a pénzből a pártokat és az időszakos választásokat finanszíroztak.

Teljesen egyértelmű, hogy ezek a pénzek hova mentek el. Szerintem a bírósági eljárásnak az is egy nagyon fontos momentuma lesz, hogy kiderülhet, melyik párt kasszájába, kitől, mekkora összeg vándorolt – fogalmazott.

A műsorvezető azon felvetésére, miszerint ezek a titkok csak is Czeglédy Csabától derülhetnek ki Budai Gyula elmondta: ebben az ügyben vannak olyan szereplők, akik bizalmi viszonyban álltak Czeglédyvel és ők is ott ülnek a vádlottak padján.

Ha egy picit elgondolkoznak azon, milyen nagyságú büntetési tétel szabható ki bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalásért, akkor lehet, hogy a bírósági eljárás során teljesen másképp fognak nyilatkozni.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.