Budapest Európa egyik legbiztonságosabb városa

2019. 09. 26. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest Európa egyik legbiztonságosabb és legélhetőbb városává vált az elmúlt években, köszönhetően a fejlesztéseknek, a turizmus fellendítésének és a bűnözés visszaszorításának – olvasható a Századvég közleményében. Eszerint Budapest sokkal biztonságosabb például Londonnál, ahol mind nagyobb kihívást jelentenek a bűncselekmények és a terrorizmus, a város demográfiai átalakulása és az idegen népesség arányának folyamatos növekedése miatt.

Budapesten 2016 óta 35,5 százalékkal, 45-ről 16-ra csökkent az emberölések száma. 2018-ban pedig az egy évvel korábbi esetekhez képest mintegy tíz százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma – ismertették az adatokat. Hozzátették, hogy a magyar fővárosban a külföldiek által elkövetett bűncselekmények aránya nem jelentős, köszönhetően a kormány következetes bevándorláspolitikájának, amelyben Tarlós István is partner. A közleményben kitértek arra is, hogy Budapest évek óta kedvelt idegenforgalmi célpont is, az Euromonitor International felmérése szerint a világ 27. és Európa 7. leglátogatottabb városa lett. Az amerikai Forbes magazin szerint Budapest a 7. „legidillibb ­európai város”, a The Economist nemrég megjelent listája szerint pedig a világ 54. legélhetőbb városa, ezzel elfoglalva az első helyet Közép-Európában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.