Budapestet Európa egyik legjobb városának tartják

Tarlós István kiemelte: a díj fennállása óta még egyetlen győztes sem kapott akkora nemzetközi támogatást, mint most Budapest, maga mögé utasítva Párizst, Athént, Londont és Firenzét.

2019. 03. 08. 12:42
null
A magyar főváros az európai turisztikai szervezet, a Best Destination elismerését vehette át
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány és a főváros vezetése elkötelezett, hogy Budapestet élhető, szerethető és egészségesen fejlődő várossá tegye – jelentette ki Tarlós István tegnap a Városházán, a Budapestnek ítélt Európa legjobb úti célja 2019 elismerés átvételekor. A főpolgármester elmondta: a díj kiérdemléséhez a világ minden tájáról érkező, több tízezer utazó szavazata volt szükséges.

– Tíz év munkájának a gyümölcse, ez idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat és utazókat vonz a világ minden részéről – idézett a Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezetnek a díj elnyeréséről tájékoztató leveléből. Tarlós István kiemelte: a díj fennállása óta még egyetlen győztes sem kapott akkora nemzetközi támogatást, mint most Budapest, maga mögé utasítva Párizst, Athént, Londont és Firenzét.

– Budapest egyszerre a budapestiek otthona és a nemzet fővárosa. Otthonként jól működőnek, felhasználó-barátnak kell lennie, a nemzet fővárosaként pedig méltónak, büszkének, a külföldiek számára is vonzónak – fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve, hogy e két minőség egymást erősíti, egyik sincs meg és nem is lehetne a másik nélkül. – Budapest biztonságos város, ma a statisztikák alapján elmondható, hogy Európa egyik legbiztonságosabb városa. A terrorizmus és a politikai nyugtalanság elterjedésével ennek a szempontnak egyre növekvő szerepe lehet az utazók döntésében – jelentette ki Tarlós István.

A magyar főváros az európai turisztikai szervezet, a Best Destination elismerését vehette át

A főváros vezetője az elismerés kapcsán érdekesnek nevezte, hogy a kitüntetésről szóló februári értesítés előtt két nappal jelentette ki Zugló polgármestere – Karácsony Gergely (Párbeszéd), a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltje –, hogy „mi tönkretettük ezt a várost”.

A főpolgármester Kiharcolja a zajcsökkentést

A Liszt Ferenc repülőtérre érkező, illetve onnan felszálló gépek okozta zajszennyezés megoldásáról is szó volt a tegnapi Kormányinfón. A Magyar Nemzet kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: Tarlós István főpolgármester ebben az ügyben is sikerrel fog járni. Közölte: zajlanak az egyeztetések; az egyik lehetőség, hogy éjfél és reggel 6 óra között teljes repülési tilalom vonatkozzon az utasszállító gépekre. A tárcavezető emlékeztetett: a legnagyobb bajok – például az utasforgalom kiszolgálásának színvonala – abból a politikai felelőtlenségből származnak, hogy a szocialis­ták a kormányzásuk idején eladták a repteret is. (B. G.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.