Budapesti Fidesz: Karácsony bejegyzéséből süt a cinizmus és a hatalmi gőg

Karácsony Gergely főpolgármester néhány fotóval próbálta megcáfolni a budapesti Fidesz és lapunk értesülését, amely szerint a főváros elmulasztotta teljes mértékben fellobogózni a budapesti köztereket a nemzeti ünnepre. A posztra reagált a fővárosi Fidesz-frakció, szerintük Karácsony Gergely szócsavarásból csillagos ötöst érdemel, és újra bemutatták a lapunk által készített fotókat.

2021. 03. 18. 17:00
null
Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tudjuk, hogy Karácsony Gergely szócsavarásból csillagos ötöst érdemel. A stílus már más kérdés, másfél év főpolgármesterség után – hiába bizonygatja különböző blogokon, hogy emberileg semmit nem változott – sajnos mai posztjából süt a cinizmus és a hatalmi gőg. Az pedig a legszomorúbb, hogy mennyire nem számít a valóság” – írta a közösségi oldalán a budapesti Fidesz.

„A tények ugyanis magukért beszélnek: a főváros fellobogózásáról szóló Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 24/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének első melléklete tételesen felsorolja, hogy hol és milyen típusú zászlót kell kihelyezni a nemzeti ünnepen:

Úttesti zászló: II. kerület: Margit körút; V. kerület: Alkotmány utca; V. és IX. kerület: Vámház körút; V. és XIII. kerület: Szent István körút; VI. kerület: Teréz körút; VII. kerület: Rákóczi út; IX. kerület: Ferenc körút.

Hidak, felüljárók: Árpád híd, Erzsébet híd, Lánchíd, Margit híd, Petőfi híd, Rákóczi híd, Szabadság híd; III. kerület: Mozaik utcai felüljáró, Tímár utcai gyalogos felüljáró; V. és XIII. kerület: Nyugati téri felüljáró; IX. kerület: Üllői úti felüljáró; IX. és XIX. kerület: Határ úti felüljáró; XI. kerület: BAH-felüljáró; XIV. kerület: Hungária körúti felüljáró; XIV. kerület: Kacsóh Pongrác úti felüljáró; XIX. és X. kerület: Sibrik Miklós úti felüljáró.

Önbeállós zászlók: V. kerület: Kossuth Lajos utca; VII. kerület: Rákóczi út; IX. kerület: Üllői út.

Speciális zászlók: VI. kerület: Kodály körönd; VI. kerület: Oktogon tér; IX. kerület: Nagyvárad tér; XIV. kerület: Hősök tere.

Mindenki, aki március 15-én kimozdult otthonából, láthatta, az alábbi néhány felvétel meg is jelent a sajtóban, hogy Budapest ezen közútjai, közterületei nagy részén hiányzott az ünnepi lobogózás.

Maradjunk annyiban, hogy az 1,35 milliárd forinttal gazdálkodó Budapest Brand Zrt. nem végzett jó munkát! Az valóban nagy siker az elmúlt hónapok teljesítménye után, hogy legalább a hidakat sikerült fellobogózni 24 órára” – reagált a kormánypárti frakció, majd hozzátették: a vitát a maguk részéről ezzel lezártnak tekintik, és bíznak benne, hogy a következő nemzeti ünnepen Karácsony Gergelynek és csapatának is sikerül elődeihez, Demszky Gáborhoz és Tarlós Istvánhoz hasonlóan jogszabályszerűen, nemzeti ünnephez méltóan fellobogóznia a nemzet fővárosát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.