Budapesti srácok: Tovább dagad a kispesti ingatlanbotrány

A Hír TV Budapesti Srácok című műsorának stábja a múlt héten ismét látogatást tett Kispesten, ahol a jól árasított ingatlanok papírjai mögé néztek, és ellenzéki mutyira bukkantak.

Forrás: HÍR TV2020. 03. 16. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Budapesti Srácok című műsorának stábja a múlt héten ismét látogatást tett Kispesten, ahol a jól árasított ingatlanok papírjai mögé néztek, és ellenzéki mutyira bukkantak. Míg Újbudán a DK-s polgármester asszisztálásával adó-vevő problémákra leltek a piac körül. De körmére néztek Újpest balhés jobbikos képviselőjének is.

A Budapesti Srácok újbudai mustráján kiderült, hogy az árusok aggódnak a jövőjük miatt, hiszen húsvét előtt bezárhatják a termelői piacot. A vásárlók is szeretik a piacot, nem szeretnének, hogy megszűnjön vagy új helyre költözzön – derült ki a rögtönzött közvélemény-kutatásból.

A piacot működtető egyesület vezetője szerint a DK-s városvezetés egyszerűen megirigyelte a tíz éve jól működő vásárt, és szeretné elvenni az üzemeltetés jogát.

Az újbudai önkormányzat ráadásul szociális kiadásokra sajnálja a pénzt, de parkfejlesztésre tudna fordítani.

Felfokozott hangulatban telt a kispesti antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottság második ülése. Ferenczi István az LMP-s képviselője szerint olyan mintha néhány bizottsági tag szándékosan akadályozná a munkát. Az ülés témája volt az önkormányzat tavaly februári telekügylete is. Akkor egy 9 ezer négyzetméteres területet jóval a piaci ár alatt, négyzetméterenként 2 ezer forintért adott el a kerületvezetés. Gajda Péter az ügyletet csak annyival kommentálta, hogy a vevő azóta elállt a vásárlástól, és a 2000 forintos négyzetméter ár szerinte teljesen reális.

A kispesti antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottság munkája két hét múlva az érintettek meghallgatásával folytatódik.

A műsor végén pedig szó esett az újpesti jobbikos Szabó Balázs képviselőhöz méltatlan viselkedéséről is.

Szabónak többször meggyűlt már a baja a hatóságokkal: 2008-ban pénzbírságra ítélték csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt, de Fidelitasos aktivisták megverésével is megvádolták már. Legutóbb pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki rá arab diákok megverése miatt. Újpest balliberális polgármestere mégsem gondolja azt, hogy el kellene tőle határolódnia.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.